Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na zateplení stropu

Od: counhanes* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, chtěl bych poradit jak zateplit pokoj v prvním patře ,zdá se mi že teplo uniká přes strop tohoto pokoje .Uvažoval jsem použít nad tento pokoj minerální vatu Isover 10cm silnou nebo použít na strop tohoto pokoje polystyrén ccá 5 cm , který z tohoto zateplení použít ,který by byl nejůčinější .Nevím jakou variantu použít.Na stropu jsou použity trámy a ty jsou pobity prkny a ty jsou zomýtaný.Za odpověď děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zvolil bych klasiku. Na pude vytrhat dreveny zaklop, vycistit, polozit vatu.
Tloustku vaty podle vysky tramku, pak udelat do "kontra"dreveny rost a do nej polozit druhou vrstvu vaty.
Celkova tloustka obou vrstev aspon 20 cm. Pak zaklopit prkennym zaklopem.
V pokoji je nutno na strop dat parozabrana (tady bude mozna nutny oklepat tu omitku na ten zaklop zespodu), hodil bych tam tu hlinikovou reflexni, pak treba sadros.
Vim ze je to masakr a neporadek v dome bude asi velkej, ale zase to bude udelany poradne.
Vice treba zde: rockwool.cz/...

kejikle, dobrá odpověď, která by se dala jen nepatrně dolpnit o povrchové úpravě na obou stranách. Ale opravdu 1*.

hodnocení

0x

Na málo informacé málo odpovědí. Co je nad Vámi?

Každopádně 10 cm je málo. Tepelný odpor vaty a polystyrenu je takřka stejný. Je třeba zateplit ze studené strany, to je na půdě. Navrhoval bych 24-36 cm (podle vašeho věku)

Dodejte více informací. ICQ 55180641

jabraka*
hodnocení

0x

Důležité je,co je nad tím pokojem.Jestli už studená půda,mohlo by 10 cm stačit.Jednak je tam ještě vzduchová prostora,která je sama izolací a jednak na té půdě jsou teploty podstatně vyšší než venku.Jde jen o to,aby sis zbytečně nesnižoval výšku stropu.Pokud je tam ještě další místnost,stačil by PS i tenčí-5-7 cm.Na konečnou úpravu bych doporučil PS podhledy přímo na ten polystyren,lepené silikonem v tubě.Ušetříš mnoho práce na povrchových úpravách.

JABRAKA

Jardo, to snad nemyslíš vážně, že by mezi vytápěným prostorem a nevytápěnou půdou stačilo 10 cm. Jakákoliv izolace ve stropě 10 cm je hrozně málo.

Kdyby byla vzduchová prostora jako izolace, tak se přeci nedává čedičová, nebo jiná vata. Stačilo by jen vzduch. Zespodu jen 5-7 cm.

Když to tak čtu, nevěřím že to odpověděl Jarda. U jeho počítače seděl někdo jiný, neznalý.

jabraka*

Milane,dalo by se to i spočítat,ale jsem líný.Pokud je půda uzavřená,není únik tepla takový, jako přímo ven.Mívali jsme na půdě ve slámě hrušky a jablka i zelí a nikdy ani v největším mrazu nezmrzly.Takže počítej teplotní spád jen těch 15-20 st.Nehledě na to,že se taková půda přes den ohřívá sluncem.Takže jsem přesvědčen,že těch 10 cm určitě stačí.Nehledě na to,že dům je pravděpodobně nezateplený a víc tepla unikne zdmi a okny.Ale napadla mě myšlenka,že izolace se může realizovat také na té půdě.Ale také bych neutrácel tam,kde to není efektivní.Nahoru bych dal třeba Rockwool.

JABR

Jardo, ale on nemá slámu na půdě. Tam voda zamrzne, proto se tam nedávali expanzní nádobí na topení. Zkrátka 10 cm je MÁLO. Půda promrzne. I kdyby neměl zateplený domek, jako že si nemá, tak nejvíce tepla utíká kam? Jardo, vždyť to přeci víš.

kejki3
hodnocení

0x

Na půdu Isover - myši v něm nejsou tak rády jako v polystyrenu, Zevnitř polystyren a parozábranu, protože kondenzující voda nadělá pěknou paseku. Existuje i možnost nafoukat do mezery mezi trámy ty zmuchlaný noviny, ale nevím, jak je pro vás snadné se tam dostat, nebo jestli chcete Isover dát tam. Každopádně vzduch izuluje jen nepohyblivý, jakmile je větší vrstva, už proudí a předává teplo.

Proč zateplit z obou stran? Domnívám se, že zateplit z půdy je nejlepší a nejsnadnější.

kejki3

Aby nezapoměl na tu parozábranu. Jinak polystyren teď je na polovině, nevím jak skelná vata.

skelné i čedičová rovněž

myslíte cenu?

jabraka*
hodnocení

0x

Ještě,aby nám k tomu něco řekl kolega Counhanes- jaká je situace v tom domě.Kolik na to má.Hodně lidí ,majitelé domků,se mě ptají,jak dům zateplit.a kolik to bude koštovat.No a když jim to spočítám,tak kategoricky řeknou ne!Prostě na to nemají a do hypotéky se bojí.

JABR

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]