Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych poradit jak zateplit pokoj v prvním patře ,zdá se mi že teplo uniká přes strop tohoto pokoje .Uvažoval jsem použít nad tento pokoj minerální vatu Isover 10cm silnou nebo použít na strop tohoto pokoje polystyrén ccá 5 cm , který z tohoto zateplení použít ,který by byl nejůčinější .Nevím jakou variantu použít.Na stropu jsou použity trámy a ty jsou pobity prkny a ty jsou zomýtaný.Za odpověď děkuji
Zvolil bych klasiku. Na pude vytrhat dreveny zaklop, vycistit, polozit vatu.
Tloustku vaty podle vysky tramku, pak udelat do "kontra"dreveny rost a do nej polozit druhou vrstvu vaty.
Celkova tloustka obou vrstev aspon 20 cm. Pak zaklopit prkennym zaklopem.
V pokoji je nutno na strop dat parozabrana (tady bude mozna nutny oklepat tu omitku na ten zaklop zespodu), hodil bych tam tu hlinikovou reflexni, pak treba sadros.
Vim ze je to masakr a neporadek v dome bude asi velkej, ale zase to bude udelany poradne.
Vice treba zde: rockwool.cz/...
Důležité je,co je nad tím pokojem.Jestli už studená půda,mohlo by 10 cm stačit.Jednak je tam ještě vzduchová prostora,která je sama izolací a jednak na té půdě jsou teploty podstatně vyšší než venku.Jde jen o to,aby sis zbytečně nesnižoval výšku stropu.Pokud je tam ještě další místnost,stačil by PS i tenčí-5-7 cm.Na konečnou úpravu bych doporučil PS podhledy přímo na ten polystyren,lepené silikonem v tubě.Ušetříš mnoho práce na povrchových úpravách.
JABRAKA
Jardo, to snad nemyslíš vážně, že by mezi vytápěným prostorem a nevytápěnou půdou stačilo 10 cm. Jakákoliv izolace ve stropě 10 cm je hrozně málo.
Kdyby byla vzduchová prostora jako izolace, tak se přeci nedává čedičová, nebo jiná vata. Stačilo by jen vzduch. Zespodu jen 5-7 cm.
Když to tak čtu, nevěřím že to odpověděl Jarda. U jeho počítače seděl někdo jiný, neznalý.
Milane,dalo by se to i spočítat,ale jsem líný.Pokud je půda uzavřená,není únik tepla takový, jako přímo ven.Mívali jsme na půdě ve slámě hrušky a jablka i zelí a nikdy ani v největším mrazu nezmrzly.Takže počítej teplotní spád jen těch 15-20 st.Nehledě na to,že se taková půda přes den ohřívá sluncem.Takže jsem přesvědčen,že těch 10 cm určitě stačí.Nehledě na to,že dům je pravděpodobně nezateplený a víc tepla unikne zdmi a okny.Ale napadla mě myšlenka,že izolace se může realizovat také na té půdě.Ale také bych neutrácel tam,kde to není efektivní.Nahoru bych dal třeba Rockwool.
JABR
Na půdu Isover - myši v něm nejsou tak rády jako v polystyrenu, Zevnitř polystyren a parozábranu, protože kondenzující voda nadělá pěknou paseku. Existuje i možnost nafoukat do mezery mezi trámy ty zmuchlaný noviny, ale nevím, jak je pro vás snadné se tam dostat, nebo jestli chcete Isover dát tam. Každopádně vzduch izuluje jen nepohyblivý, jakmile je větší vrstva, už proudí a předává teplo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.