Nejste přihlášen/a.
Ahoj rádcové,
malujeme a potřebovali bychom sundat topení. Který šroub máme utáhnout, abychom to topení odpojili od zbytku topné soustavy?
Viz foto. Děkuji.
doplněno 29.09.12 15:39:fotka
doplněno 29.09.12 15:41:zlobí to...
Zepředu vidíte dvě hlavičky na rovný šroubovák, otočte obě o 90°ve směru hodinových ručiček. Pozor na výběr šroubováku ať drážky neožvejnete. Pak lze topení vypustit a sundat ...
Děkuji, tak je hotovo. Nemohli jsme se dočkat odpovědí, tak jsme vypustili celou topnou soustavu Ale pro příště už budeme vědět. Děkuji všem
Tak hurááá. I když já bych Ti neporadila jak na to. Ale viděla jsem, že fotka není, takže možná rádci neměli možnost ihned reagovat. Ale konec dobrý, vše dobré. To já byla také jednou takhle netrpělivá, ale neměla jsem vedle sebe žádného chlapa, no a nakonec jsem to tak rozvrtala, že mi nezbylo, než tady dřepět jako lední medvěd až do jara...:D
Příště vezměte štětec, zvaný zárožák a vymalujte tam, kam dosáhne. Topení nikdo nikdy nesundává. Hektolitry vody, kterou jste vypustili, budete muset napustit, topení odvzdušnit, zkontrolovat jestli nekape a vodu zaplatit. Kolik u vás stojí kubík vody? Nikdy jsem neslyšela a ani neviděla, že by někdo sundával topení. Museli jste se namordovat
ta cena za vodu nebude velká. pokud jsou všude deskové radiátory, měděný rozvod a plynový kotel, tak je to pár desítek litrů a kdyby to byl jeden hektolitr, tak při ceně 50kč/m3, stojí voda na napuštění 5 kaček. (samozřejmě píšu o bytě normální rozměrů). spíš jde o tu čerstvou vodu, přidal bych nějaký inhibitor kvůli rzi.
Jak píše Babča (vidíš babi, že už si to pamatuju), za topení se používá zárožák. To napouštění a vypouštění s prací je pravda, ale není to taková investice. Horší je to, že v soustavě se udělá jakýsi "šlém", který drží radiátory zdravé. Čím více se systém napouští a vypouští, tím více uvnitř rezne (rez živí kyslík). Když to takhle uděláš pokaždé, za 5-8 let budeš měnit celé radiátory.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.