Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám otázku proč máme pocit zimy , chladu v domě v bytě když teploměr ukazuje 21,8 c° a přitom když jdu na návštěvu do jiného bytu tak je mi tam teplo i při 20C° a dva stupně jsou už dost velký rozdíl na to aby mi u nás bylo tepleji nechápu to děkuji za odpověd. J.
Doma jste také možná lehčeji oblečení než na návštěvě. Dále je jasné, že když se přijde zvenku dovnitř, tak je člověku nějakou dobu teplo. Za mnou když přijdou návštěvy, tak tvrdí, že mám přetopeno, a přitom já ten pocit nemám. A taky když člověk doma klimbá u televize, je mu více chladno, než když sedí s přáteli, povídá si a třeba popíjí... To je záležitost krevního tlaku...
podle mě tam máte moc vlhko. My máme suchý byt v panelovém domě a je tu pořád poměrně teplo až horko. Na chalupě je stejná teplota a úplně jiný pocit (spíše chladnější). Jedná se o silné cihelné resp. jakési kombinované zdivo.
@miramira plně souhlasím,mám podobný problém jen nemáme víkendovou chalupu ale RD. Chlad potom teplo ono to je stejné když se koupete venku, stačí někdy na večer se vykoupat třeba v rybníce. Rybník má okolo 20°C a venkovní je taky okolo 22°C a když jste přes den nahřátá ze sluníčka a vlezete do vody bude Vám zima až se Vaše tělo přispůsobí na teplotu rybníku už Vám není taková zima a zase opačně. Možná že jsem to tady zrovna nejlíp nepopsal ale doufám že jste mě pochopili.
Taky záleží zda jste dost vyspaná, já to pocítím vždy když málo spím ikdyž je v létě po ránu 15-20°C
asi s tím vlhkem máte pravdu dost se mi mlží okna poradtě jak a kolik vlhkosti má být v rd..okna jsou jen dvojitá žádne eura ani plast tak se divím proč ta vlhkost?
Já mám vždycky subjektivní pocit, že je více teplo tam, kde se topí dřevem a uhlím (u našich ), než u nás, kde topíme plynem. Ze dřeva je pro mě prostě "teplejší teplo"
No ono při topení plynem je v místnosti regulátor teploty a ten po vyhřátí místnosti na stanovenou teplotu dá signál kotli k vypnutí. Z těles přestane sálat teplý vzduch až do dalšího sepnutí . Tento systém většinou uhelné kotelny nemají a teplý vzduch z radiátorů sálá neustále a tím vzniká pocit lepší tepelné pohody - mám to vyzkoušené. Při tom na teploměru je pořád stejná teplota.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.