Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chladno v bytě proč?

Od: prcek1977215 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

mám otázku proč máme pocit zimy , chladu v domě v bytě když teploměr ukazuje 21,8 c° a přitom když jdu na návštěvu do jiného bytu tak je mi tam teplo i při 20C° a dva stupně jsou už dost velký rozdíl na to aby mi u nás bylo tepleji nechápu to děkuji za odpověd. J.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Doma jste také možná lehčeji oblečení než na návštěvě. Dále je jasné, že když se přijde zvenku dovnitř, tak je člověku nějakou dobu teplo. Za mnou když přijdou návštěvy, tak tvrdí, že mám přetopeno, a přitom já ten pocit nemám. A taky když člověk doma klimbá u televize, je mu více chladno, než když sedí s přáteli, povídá si a třeba popíjí...:) To je záležitost krevního tlaku...

hodnocení

1x

podle mě tam máte moc vlhko. My máme suchý byt v panelovém domě a je tu pořád poměrně teplo až horko. Na chalupě je stejná teplota a úplně jiný pocit (spíše chladnější). Jedná se o silné cihelné resp. jakési kombinované zdivo.

itan71*

@miramira plně souhlasím,mám podobný problém jen nemáme víkendovou chalupu ale RD. Chlad potom teplo ono to je stejné když se koupete venku, stačí někdy na večer se vykoupat třeba v rybníce. Rybník má okolo 20°C a venkovní je taky okolo 22°C a když jste přes den nahřátá ze sluníčka a vlezete do vody bude Vám zima až se Vaše tělo přispůsobí na teplotu rybníku už Vám není taková zima a zase opačně. Možná že jsem to tady zrovna nejlíp nepopsal ale doufám že jste mě pochopili.*slunce*

doplněno 29.09.12 13:42:

Taky záleží zda jste dost vyspaná, já to pocítím vždy když málo spím ikdyž je v létě po ránu 15-20°C

prcek1977215
hodnocení

asi s tím vlhkem máte pravdu dost se mi mlží okna poradtě jak a kolik vlhkosti má být v rd..okna jsou jen dvojitá žádne eura ani plast tak se divím proč ta vlhkost?

uska*

Mlží se vám okna? A jak větráte? Sušíte doma prádlo? Používáte digestoř? CHce to několikrát denně větrat do průvanu. V zimě mlžení oken pochopím, ale v létě? Nemáte doma moc květin?

Někde to vlhko se brát musí. Najít příčinu a odstranit. Pak vám při stejné pokojové teplotě bude pocitově lépe.

hodnocení

0x
Protoze jednak merite pokazde jinym, nekalibrovanym teplomerem..umistenym navic pokazde na jinem miste.A take proto, ze tepelna pohoda neni jen otazkou teploty vzduchu.., ale i teploty sten a dalsich mnoha faktoru.

hahanaj*
hodnocení

0x

Taky hodně dělá pokud jsou v bytě koberce a nebo dlažba , plovoučka .Byty s koberci se zdají teplejší .

buss
hodnocení

0x

Měřit i vlhkost

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Já mám vždycky subjektivní pocit, že je více teplo tam, kde se topí dřevem a uhlím (u našich :)), než u nás, kde topíme plynem. Ze dřeva je pro mě prostě "teplejší teplo" :)

asiasi*

No ono při topení plynem je v místnosti regulátor teploty a ten po vyhřátí místnosti na stanovenou teplotu dá signál kotli k vypnutí. Z těles přestane sálat teplý vzduch až do dalšího sepnutí . Tento systém většinou uhelné kotelny nemají a teplý vzduch z radiátorů sálá neustále a tím vzniká pocit lepší tepelné pohody - mám to vyzkoušené. Při tom na teploměru je pořád stejná teplota.

majsterjoe*

To neni subjektivni pocit, tak to proste je. Ono i plynem jde topit tak, aby bylo stejne tepla jako ze dreva, ale platit bych to uz nechtel.

ladaadal*
hodnocení

0x

Záleží na přesnosti teploměru, druhu topení, strojení a taky náladě. Po probuzení bývá zima v teplotě, kdy přes den je akorát, ne-li teplo. Záleží na mnoha suběktivních i objektivních věcech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]