Nejste přihlášen/a.
Ahoj, prosím Vás o radu či názor. Právě jsem si koupil starší anténu k tv. Když jsem ji rozebral, zjistil jsem, že jsou tam tyhlety dva přerušené drátky, tak se chci zeptat jestli to tak má být, nebo to předchozí majitel z nějakého důvodu přestřihl, co myslíte? Díky moc za radu
já nevim jestli to hraje ještě jsem jí nesložil, jen když jsem prohlížel co mi to přišlo za zázrak, tak jsem zjistil tenhle ,,problém´´ no
po dalším rozebrání to vypadá takhle: Podle mě je to vedení k těm dalším prvkům, ale nechápu proč to bylo přerušené. Takže asi dát nový drátek, co myslíte?
řekl bych, že ladin má pravdu... podle mne je to jiskřiště proti přepětí, drátky vedou na šroubek, který je na druhé straně spojený s držákem a přes něj zřejmě na nějaký uzemněný stožár...
spojit ty drátky nedoporučuji, zkratovaly by se prvky antény...
Naviňte 25 závitů CuL drátem průměru 0,5 mm na tyčku průměru 4mm, tyčku vytáhnout . Potřebujete dva kusy. Našroubujte místo těch drátků.
doplněno 28.09.12 22:34:To není žádné jiskřiště!
doplněno 29.09.12 10:03: hejkal: Laik nacpe štípačky i tam kde tomu nerozumí. Ten dipól má být uzemněn. U skládaného je to jednoduché, je to za upevňovací šroub, u tohoto otevřeného je to složitější, tak se používají uzemňovací tlumivky.
daniell: Ale prdlajz.
Pokud má anténu někde na střeše na stožáru, tak vlivem statické elektřiny by mu mohl umřít kanálový volič. Babičce takhle za bouřky umřel ant. zesilovač. Proto se dipól antény uzemňuje. Pokud je někde nízko na okně, tam to zas tolik nevadí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.