Jakým dřevem udit maso

Od: Datum: 28.09.12 20:21 odpovědí: 7 změna: 29.09.12 15:28

Postavil jsem si letos udírnu, a chtěl bych na podzim vyudit nějaké maso,ale nemám zkušenosti jaké maso se nejčastějí udí a hlavně jakým dřevem mám udit.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: buss®
Datum: 28.09.12 20:26
 

Trnkové, buk, ořech, obecně tvrdé, takové které nehořííí jak papír. a pak na aroma, vyhledávač najde...

Ohodnoceno: 2x
 
Od: hahanaj*
Datum: 28.09.12 20:26
 

výborná je švestka ale na rozehřátí udírny použij měkké dřevo

jinak pak na uzení všechna tvrdá dřeva, z buku, dubu, javoru ale i třešně

maso můžeš udit jakékoliv - nejčastěji se asi udí vepřové

 
Datum: 28.09.12 20:26
 

olše,jablon,švestka,hlavně bez kůry maso pak hořkne,lze i dub

Ohodnoceno: 2x
 
Od: hahanaj*
Datum: 28.09.12 20:30
 

ano bez kůry- to je správná připomínka

 
Od: jariel231
Datum: 28.09.12 22:10
 

Nejlepši uzené maso jsem jedl uzením červenou olší a na konec trochu dodělat švestkou.

 
Od: ladaadal*
Datum: 29.09.12 08:44
 

Ještě bych poradil, kamarád udí pravidelně a vždy před koncem uzení přiloží jedno polínko čerstvé jabloně, nevyschlé. A maso má vynikající.

 
Datum: 29.09.12 15:28
 
avatar

Blahé paměti otec vždy udil na třešni nebo švestce,vždy měl do foroty dostatek tohoto dřeva!

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.