Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakým dřevem udit maso

Od: pp1457* odpovědí: 7 změna:

Postavil jsem si letos udírnu, a chtěl bych na podzim vyudit nějaké maso,ale nemám zkušenosti jaké maso se nejčastějí udí a hlavně jakým dřevem mám udit.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Trnkové, buk, ořech, obecně tvrdé, takové které nehořííí jak papír. a pak na aroma, vyhledávač najde...

hodnocení

2x

olše,jablon,švestka,hlavně bez kůry maso pak hořkne,lze i dub

hahanaj*

ano bez kůry- to je správná připomínka

jariel231

Nejlepši uzené maso jsem jedl uzením červenou olší a na konec trochu dodělat švestkou.

hodnocení

2x

Blahé paměti otec vždy udil na třešni nebo švestce,vždy měl do foroty dostatek tohoto dřeva!

hahanaj*
hodnocení

0x

výborná je švestka ale na rozehřátí udírny použij měkké dřevo

jinak pak na uzení všechna tvrdá dřeva, z buku, dubu, javoru ale i třešně

maso můžeš udit jakékoliv - nejčastěji se asi udí vepřové

ladaadal*
hodnocení

0x

Ještě bych poradil, kamarád udí pravidelně a vždy před koncem uzení přiloží jedno polínko čerstvé jabloně, nevyschlé. A maso má vynikající.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]