Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Udrzi ytong stena zavesenou skrinku?

Od: jonky26® odpovědí: 10 změna:
Mam koupenou skrinku o velikosti asi metr na metr a patri na zaveseni na zed. veset ji chci na ytongovou stenu o sirce asi 10 cm ale nevim jestli ji ta stena udrzi kdyz bude zavesena jen na skobach zasroubovanych ve hmozdinkach? Mam strach aby se pod tou vahou ta hmozdinka i se skrinkou ze zdi nevytrhla popripade aby to vydrzela ta stena. Nebo existuje i jiny bezpecnejsi zpusob upevneni?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Ytongová stěna o šířce 10cm bezpečně a spolehlivě unese kuchyňskou linku, jen je třeba zvolit správné hmoždinky. Pokud nebude skříňka plná knížek, nemusíte se bát.

mowla*

Ano - souhlasím s Hopem - linka (horní skříňky, pochopitelně) mi visí na ytongu 10 cm - i s nádobím (sklo, porcelán) a potravinami...

Jen je potřeba použít patřičné hmoždinky...

hodnocení

a můžete mě prosím doporučit nějaký typ hmoždinky vhodné pro mě. tyto hmoždinky, ferospoj.cz/... které jsou speciálně pro ytong, jsem se někde dočetl že nejsou vhodné na již omítnutý ytong a ja už mám na něm normálně hotovou omítku...

mowla*

Lepší hmoždinka do ytongu není - pro už nastěrkovanou zeď není vhodná ´vhodná´ proto, že při jejím zatloukání se štuk poškodí (cca +10/15 mm oproti vyvrtané díře), ne proto, že by nedržela - když je ale schovaná za skříňkou, o nic nejde...

Pokud by to ale vadilo, je možné také použít chemickou kotvu s kuželovou dírou (větší průměr kužele uvnitř zdi - viz katalog str. 19), ale v případě kuchyňské linky je to něco jako jít s kulovnicí na křepelky... ;)

doplněno 02.10.12 18:07:

Primárně jde o hmotnost - viz tabulka - a podle té je potřeba volit počet kotevních míst...

hodnocení

Jen doplnim ze nemam na poveseni kuchynskou skřínku ale skrinku od obyvaci steny a ta je vetsi nez kuchynska minimalne jednou tolik

hodnocení

2x

skříňku bych nevěšel na skoby, ale existují takové montážní plechy na hmoždinku ty lépe rozloží váhu, 10 cm ytong to unese

itan71*
hodnocení

2x

10cm udrží i bojler na vodu a ten by musel být provrtaný zkrz. Jinak jak tady už radí. *palec*

doplněno 02.10.12 16:50:

*palec**andel* DĚKUJI ZA HODNOCENÍ *ua**tuc*

mayoo

Mam pricky v jadre zo 7,5 ytongu. Na druhej strane by mala byt kuchynska linka. stena je dlha 227cm a skrinky na stene budu len na dlzke 167cm (60 bude pre vstavanu chladnicku). Z jednej strany je panel takze jednu skrinku by teoreticky slo zo strany ukotvit do panelu. Mam trochu obavu ako citam o tom, ze by to mala byt stena 10cm, jadro je uz ale vymurovane a nejde to zmenit. Este je moznost prilepit na stenu sadrokartonovu dosku o sile 1,25cm alebo rovno dve, ale neviem ci sa zvysi pevnost alebo to bude vzhladom na montovanie skriniek skor na skodu.

Udrzi mi dve skrinky 7,5 ytong, na ktorom je samozrejme perlinka

Dakujem

mowla*

I 7,5 cm ytongu by za použití vhodných hmoždinek mělo bez problémů stačit... Samozřejmě záleží i na konstrukci zavěšení skříněk - takže napřesno se domluvíte s kuchyňářem (nakolik zatěžovat apod)...

doplněno 12.10.12 00:16:

Jo - ten sádrokarton by situaci pravděpodobně jen zhoršil...

;)

mayoo

Firma, ktora mi stavala jadro tvrdi ze 7,5 ytong to musi udrzat, tak sa jadro postavili zo 7,5. V kuchyni potrebujem kazdy centimeter a kuchyna uz bola v navrhu takze by sa vsetky navrhy museli koli tym 2,5 cm menit. Mne je v podstate jedno ako sa to ukotvi, alebo ci sa pridaju nejake vruty a hmozninky z vnutra skrinky naviac, ale rad by som aby to drzalo. Z druhej strany je kupelna kde je zrkadlo a obklad a tiez by tam mala byt perlinka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]