Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,jdu za váma zase pro radu.Mám vybroušené desky mezi trámy úplně jako ještě nikdy nenřené dřevo.Dnes jsem si koupila tu nejsvětlejší lazuru od CHEMOLUXU a zkoušela natřít jednu desku a zdá se mi to dost tmavé,jenže už mám velikou plechovku rozdělanou,nevíte co udělat,aby ta lazura byla světlejší?Díky
dost málo informací... je to lazura vodou ředitelná nebo syntetická, případně jaká? na víčku nebo jinde by mělo být i číslo odstínu, např. u syntetiky č. 0101, to je asi nejsvětlejší, bříza... u vodou ředitelných je to 0106 bříza...
dále je možné, že po vyschnutí bude odstín světlejší... počkat... případně tu vodovou více zředit...
možná, že se ozve nějaký profik od malířů nebo výrobce...
doplněno 28.09.12 10:57:Pokud vím, tak bříza je nejsvětlejší odstín u toho výrobce...
Je možné, že přidáním ředidla se pigment ještě rozředí, a barva nebude tak výrazná... ovšem většinou výrobce takové synt. lazůry ředit nedoporučuje. Snad jedině v malém množství zředit v určitém poměru a vyzkoušet na odpadu. A potom snad určité větší množství naředit v tom samém poměru, pokud to bude vyhovovat.
ale platí to o těch profesionálech...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.