Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
stala se mi nepříjemná věc na cca týden nově vymalovanou zeď mi nedopatřením vystříkl kuchyňský olej z lahve jak upadla. Zeď je postříkaná a pěkně mě to štve.Lze nějak odstranit ty fleky? Je to na barevné zdi a ta jen tak přemalovat nejde ten odstín už nikdy netrefím. Nedávno je to celé nové. Díky za rady, jak to dostat pryč.
Pokud se skrvrna zcela neodstraní (a ona se asi neodstraní ), přemalovala bych celý pás od stropu až k podlaze jinou barvou, pravděpodobně tmavší, ale tón v tónu. Případně bych ty pásy udělala tři, užší a ještě užší, ale to už podle konkrétního místa a nábytku... Aby to vypadalo jako záměr.
Ouha, tak to zamrzí. Zkusil bych pro začátek nalít do rozpračovače vodu s jarem a na ten flek to nastříkat. Ne málo, ale zase né moc. Trochu jí orosi. Pak přiložit kuchyňský papírový ubrousek, lehce přitlačit a nešoupat s ním po zdi. A několikrát to opakovat, než to třeba bude mít nějaký efekt. Ještě můžeš zkusit křídu. Nastouhat si trochu a poprášit to. A nebo rovnou tou křídou na ty mastné fleky. Prášek nasaje mastnotu a pak ho můžeš utřít. Problém je v té barvě, to asi netrefíš. Takže pokud selžou všechny pokusy, budeš muset špachtlí sundat postiženou vrstvu (možná až na omítku) a znovu opravit a vymalovat. Jestl ijsi malovala před nedávnem, tak nemáš nějaký zbytek barvy? Dost by ti to pomohlo.
Vzhledem k tomu, že jsem u sebe doma použil barvy namíchané na přesný odstín, odstranil bych trochu tu mastnotu jarem nebo nějakým jiným přípravkem, co si poradí s tuky a následně to místo přetřel barvou s okraji do ztracena. Pokud bych neměl zbytek barvy, což bych týden po malování měl, nechal bych si namíchat kilo barvy na stejný odstín.
A nebo si kupte takové ty samolepky na zeď fugu.cz/... a zkuste přes flek něco nalepit ... některé jsou pěkné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.