Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem el. řetězovou pilu a výrobce doporučuje na mazání řetězu olej který stojí přes 100Kč/l jaká levnější alternativa by se dala použít?
Zatím jsem tam dal plně syntetický co mi zbyl z auta, ale co tak vrznout teď?
Můžeš tam dát celkem jakýkoliv olej, jde o to aby tam nějaké mazivo bylo
Co třeba Bipol, kupoval jsem nedávno el.pilu a přikoupil rovnou i olej, i když momentálně používám M6AD co mám ještě zbylé zásoby doma
Možná se dá sehnat i nějaká levnější náhrada maziva, nebo přiškrtit průtok (množství) nasávaného oleje.
Na mazání řetězu nemusíte dávat nic speciálního. Hlavně, aby tam ten olej byl a neupálil jste ložisko v liště. Klidně můžete použít i stolní olej, funguje stejně a ještě budete ekoligický, chlapi při těžbě ho používají běžně. Jen když nebudete pilu delší dobu používat ho vylejte, jinak žlukne a nepříjemně smrdí
Jakýkoliv čistý motorový olej (M6A, M6AD apod.). U Bipolu pozor, při delším odstavení pily dochází k jeho vysichání a tudíž zalepí olejové čerpadlo. Použití jiných olejů (stolní, fritovací, hydraulický, vyjetý motorový apod.) se vyvarujte.
doplněno 27.09.12 22:39:Jo kluci u nás v servisu by vám všem mohli vyprávět...těch poškozených čerpadel kvůli nečistotám v oleji, těch zadřených rolniček na lištách kvůli příliš řidkému oleji...ale jak myslíte.
jakýkoliv...starý z fritáku...vyjetý z auta...davam to tam každý mesic a pila jede...akorád je pak člověk od toho trochu zasrany...pokud dáte do pily plnou syntetiku přeceděnou aby vni nebyly žadne předměty tak to mazat bude luxusne a cena 0kč...nesmi se ucpat ta mazaci tryska...plná syntetika je řidká a maže luxusne...ale pak to rychle zase ubývá...
Jak tak čtu, málo komu záleží, jak si zalíská motorovým olejem svoji zahradu. Jistě zalévají pole i motorovou naftou... Když k tomu připočtu i "vysichání", tak mám zviklanou celou gramatiku. Kupuji olej, který doporučuje výrobce, asi ví proč to píše.
Samozřejmě, že to ví. Potřebuje vydělat ještě víc než dosud na něčem, o čem napíše, že je ekologické a fůra hlupáků tomu uvěří. Samozřejmě, že nejobyčejnější motorový (čistý) olej plně stačí. Chce-li někdo být ekologický, musí začít používat ruční pilu, chodit pěšky a svítit svíčkama. V jakémkoli jiném případě jde pouze o kázání vody a pití vína.
Odjakživa používám na mazání řetězu klasicky stolní olej...V akci je za pár kaček...vše a vždy až do dneška v pohodě...
Zní to bláznivě a věřím na negativní reakce tady na foru...
Leckde na netu najdete,že nejsem jediný kdo takhle maže řetěz...
Nevidím jediný problém, proč stolní nepoužívat. Já dávám motorový jen proto, že mám jeho zdroj zdarma, jinak bych šel prostě do čehokoli nejlevnějšího. Pamatuju si chlapa, který se živil kácením a řezáním a ten si zdarma fasoval vyjetý olej, který cedil přes plátno. To už je na mě moc prasečina, ale pilku měl fůru let a bez problémů. Prostě jde o to, aby se namazala rolna v liště a lišta pod řetězem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.