Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zažloutlý plast - lze vyčistit?

Od: adil* odpovědí: 3 změna:

Nevěděl by někdo,čím vyčistit zažloutlý bílý plast(kliky,šňůry k lustrům apod.)?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Jako plastikář odpovídám po pravdě,není takový prostředek,který by barvu obnovil.Většina plastů má neblahou vlastnost,že se po určité době rozpadá a vytváří barevné sloučeniny.Tuto vlastnost tlumí stabilizátory,přidané do směsí a titandioxid jako plnidlo a bělící a antioxidační prostředek.I jako ochrana proti slunečnímu záření.Bohužel po určité době se objeví působení rozkladných produktů.Změny jsou nevratné.Dá se pouze jemným sbroušením odstranit povrchová vrstva.Nebo u tvrdých předmětů nastříkat bílá barva.

JABRAKA

janaron*
hodnocení

0x

skuste SAVO perex-je to na praní,ale úspěšně jsem s ním vybělila spoustu věcí v domácnosti i plasty.

hodnocení

0x

Mám stejný problém u pračky a nikdy jsem to dolu nedostal

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]