Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvod po bytě z jedné antény

Od: ondrab odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit s rozvedením digitálního televizního signálu po bytě.

Musím koupit na sřechu anténu a od ní potřebuji natáhnout jeden koaxiální kabel do bytu v horním patře a druhý kabel do bytu v dolním patře.(Prosím jakou mám koupit anténu, co na ní a jaký koaxiální kabel, nejlépe s odkazy na nějaké stránky).

A teď ten druhý problém. V tom horním bytě potřebuji s toho jednoho kabelu rozdělit signál do tří zásuvek. Měl jsem takovou představu, že kabel natáhnu do(jestli něco takového existuje) průběžné zásuvky. Z té zásuvky do druhé a nakonec do třetí (koncové zásuvky).

Můžu to tímto způsobem řešit.

Prosím někoho, kdo tomuhle rozumí, jestli by mi poradil jak tuto situaci vyřesit, co vše k tomu koupit( nejlépe s odkazy na nějaké eshopy)

Mockrát děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jakou anténu? Na to nikdo neodpoví bez znalosti místních podmínek příjmu signálu. Někde stačí proutek nebo kus drátu, někde musí být třeba síto. Na rozvod se použije normální TV koaxiál a průběžné zásuvky nelo jenom rozbočovače. Na vzdálenostech a síle signálu také záleží případné použití zesilovače. Ale jak říkám, chce to znát sílu signálu a rozmístění TV v bytě, aby bylo možné zvolit nejvhodnější řešení. A pak je potřeba samozřejmě u každé TV mít STB, ať už vestavěný nebo samostatný.

doplněno 26.09.12 11:26:

Někdy ani to síto nemusí zaručit dostatečnou sílu signálu. Já bych z antény vedl jeden kabel a rozbočil ho na půdě nebo v patře. Jsou dvě možnosti: Buď si pozvat anténáře, který signál změří a podle konkrétních podmínek doporučí řešení nebo postupovat metodou pokus-omyl.

ondrab
hodnocení

Nejspíš budu volit pro jistotu síto(jaké je nějaké lepší?) Kolem sebe mám kopce a domy a přímý výhled na vysílač nemám. Pokud by to takhle šlo, co mám koupit k tomu sítu, abych od něho mohl vést dva koaxilály?

Děkuji

jabraka*
hodnocení

0x

Anténa na střeše je výhodná.Dnes je signálem o dostatečné kvalitě pokryto téměř celé území ČR.Proto se nemusí používat vysoce zisková anténa,ani předzesilovače.To ale závisí na počtu připojek.Zesilovač anténního příjmu lze kdykoliv dodatečně připojit.Anténa by měla být širokopásmová,když se montovaly antény na analog,byly na předem určené pásmo a dbalo se na zisk.Pro pevné kabelové rozvody jsou určeny speciální koaxiální kabely s malým útlumem.-Nevyplatí se tu šetřit.Instalaci lze uskutečnit průběžnými krabicemi a pak už kabely a rozbočovači.

JABRAKA

ondrab
Ještě mi prosím poraďte jakou s těchto antén by jste mi doporučili.
obchod.autologos.cz/...
omko.cz/...
omko.cz/...
omko.cz/...
omko.cz/...
omko.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]