Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
u nás doma je takový problém. Když někdo rozsvítí v chodbě světlo, tak už nezhasne Chtěl bych do chodby umístit senzor, který by rozsvicoval a zhasínal jen když se setmí, dají se tak nastavit senzory pohybu? Mám problém, že v chodbě je umístěn králík viz nákres chodby a klece. Nebude senzor na něj reagovat?
Kde by jste umístili ten senzor pohybu?
Poradil by mi někdo, popř. dokreslil?
Děkuji Vám
Dejte senzor na "nožičce", který je i polohově seřizovatelný, umístěte jej na zeď nad králíka. Jinak citlivost na světlo je téměř vždy regulovatelná, stejně jako doba sepnutí...
netrade.cz/... Možností je plno. Např.místo vypínačů namontovat senzory pohybu. Ale nemyslím si že by se to zrovna hodilo do domácnosti.
Jak píše Hop...
Existují i čidla nastavitelná i ve vertikální rovině (třeba mohou detekovat pohyb až metr nad zemí, ne u podlahy - např.), případně regulací detekce pohybu (vzdálenost/velikost)...
Jak radí @hop . Nebo pokud si nebudete vědět rady s umístěním, tak králíka na večer přikrývejte
Chtěl bych umístit senzor nad hlavní dveře, odtud mám jednoduchý přístup k elektrice je to dobrý nápad?
Jinak jak mám zapojit tensenzor abych mohl zároveň i ovládat světlo vypínačem?
Je to možnost, ale bude to fungovat i na králíka, pokud budete mít citlivé čidlo, pak by fungovala deka nebo nějaká optická zábrana jak radí itan.
Ovládat světlo vypínačem lze, ale upřesněte požadavek. Budete chtít světlo rozsvítit i když senzor nesepne? Nebo budete chtít světlo zhasnout i v případě, že by ho čidlo rozsvítilo? Nebo obě možnosti? Je to docela velký rozdíl v kabeláži...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.