Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím natřít pozinkované okapy

Od: podsmrkem® odpovědí: 5 změna:

Potřebuji natřít starší pozink. okapy, které jsou místy již rezavé a ještě kus plechové střechy, která taky už chytla rez.

Otec vždy natíral Antirezinem. Je to dobrá volba? Nebo mi poradíte něco jiného.

Dík

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

1x

Já plechovou střechu natírám Eternalem. Drží jako čert. Jen je potřeba, ty rezavé fleky natřít nějakým základem (syntetikou). Ty okapy natřít jen zvenčí. Ať děláte co děláte, zevnitř stejně prohnijou a při dnešních cenách barev, přijde pomalu levněji výměna okapů než nátěr uvnitř každý rok.

mowla*
hodnocení

0x

Hammerite - např., ale původní nátěr, minimálně tam, kde nedrží, je nutné odstranit...

doplněno 25.09.12 07:38:

To Ladaadal: No - nevím... Jednak tazatel psal, že jde o zkorodovaný zinek (tento H. je i na zinek) až zrezlý plech a druhak jsem před pár lety (deseti?) natřel částečně zrezlý železný plot se zbytky původní syntetiky (puchýře jsem jen tak ledabyle seškrábl majzlem) ze zvědavosti i lenosti nějakým H. - a drží vesele dodnes... ;)

ladaadal*

Mowla, to by nefungovalo. Hammerlite funguje na rezaté věci, ale tam, kde není koroze nedrží. Ani když se odstraní původní nátěr. Prostě reaguje jenom se rzí. Osobní zkušenost.

doplněno 25.09.12 08:02:

No tazatel píše "místy rezaté". Přesně to jsem měl, natřel a při prvním dešti jsem měl sud pod okapem plný barvy. Samozřejmě jsem ihned letěl do "barvy laky", že jim vynadám, ale přesně tohle mi řekli. Je to i na plechovce. Určeno na zkorodované povrchy.

hodnocení

0x

natřete to Hostagrundem na pozink (dřív Formex Extra) a máte klid, poměr cena/kvalita je výbornej

hodnocení

0x

přesně jak říká ar vyměnit za nové a je min na 20 let pokoj, pozinkované okapy jsou směšně jevné, okolo 30 kč za metr!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]