Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Piliny, jak je nejlépe spálit?

Od: weka* odpovědí: 7 změna:

Chtěl jsem se zeptat, jak nejlépe spálit piliny ve starém litinovém kotli Viadrus..

Jen tak je tam házet po lopatkách je neefektivní.

Poraďte.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

slisovat na pilinové brikety

weka*
hodnocení

che..a jak?:-D

lisuju kartonové brikety...tzn. mám to přidat do nich?

jinak jsem spíš myslel, že to dám do nějaké obalu(krabice od mléka apod).

drejdl*
hodnocení

0x

U nás jsou přísně selektovány krabice, které se vejdou do přikládacího otvoru (dokonce i ženská část domácnosti to už má v oku) a ty potom plním pilinami a hoblinami.

weka*
hodnocení

takže vidím, že asi to opravdu bude nejlepší a nejrychlejší varianta pálení pilin ;) díky za info...

hop®
hodnocení

0x

Na chalupě je balím do novin jako bonbóny, Petry si libují...

topic
hodnocení

0x

Dolu noviny (aby nepropadly roštem), pak naplnit pilinama celý kotel (dá se i míchat s uhlím) a nahoře zapálit. Nechat vyhořet a opakovat., nebo před vyhořením přiložit dřevo a pokračovat se dřevem.

ladaadal*
hodnocení

0x

Mám taky Viadrus. Buď je míchám s uhlím, nebo na podzim roztopím dřevem a lopatou to zasypu pilinama. Většinou jsou i s kůrou a drobným dřevem od cirkulárky. Ty krabice asi nejsou špatný, ale na lopatu se mi vejde víc než do krabice. Mám takovou tu úzkou uhelku, co se vejde do dvířek a třema lopatama naplním celej kotel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]