Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
omlouvám se že to píšu znova, jelikož je to téma už několikrát probrané. Problém je následující...sousedi mají 2 psy(vlčák a potom jeden menší). Bydlíme v řadovém domě, jenomže jejich štěkot je tak ukrutný, že mamka se už půl roku nevyspala...kvuli těm kre**nom má budíček v 5 hodin. Chodí na směny. Po noční se nevyspí. Sousedi jsou dost vypití takže nic neřeší. Kašlou na to. Když jsou doma tak se dělají pěknýma že je okřiknou ale to je vše. Zkoušeli jsme už 2 antištěky ale nepomohlo. Už to se*e každého. Na uřádě nám bylo řečeno že nemáme dělat peklo. Takže se ptám vás. Je nějaká možnost. Už uvažuji o koupi masa a naložím ho do nějakého jedu a prakem jim ho tam lupnu ať se hezky naposledy nažerou.
Předem děkuji za rady.
Se sousedama není vůbec řeč. Dnes na úřadě nám řekli, že můžou maximálné poslat hygienu a že si máme kůpit taky štěkacího psa. Tak není to banda kryplů?
Dnes na úřadě nám řekli, že můžou maximálné poslat hygienu a že si máme kůpit taky štěkacího psa.
Tak není to banda kryplů?
JE
Vy všichni chytráci, co vám vadí štěkot psa jste ubozí. Nám sem jezdí Pražáci na chaty, těm vadí úplně všechno, že pes štěká, kočká mňouká a kohout kokrhá, no holt si sem jezdí a nejsou v Praze, kde mají psi zákaz štěkat. Co se stalo nám na štědrý večer a dva měsíce předtím... V říjnu nám "pošel" jezevčík na stejné příznaky, jako rotvík. Na štědrý den ve 3 ráno skonal rotvík s policejním výcvikem, co stál 30 tisíc, miláček celé rodiny. Rozbor krve ukázal, že psa někdo otrávil, měl špatné ledviny, játra a byl slepý a to vše za to, že zde hlídal zk...ým Pražákům chaty. Psovi bylo 6 let ,na následky otravy mu nakonec selhalo srdce. Upozorňuji, že pes sám od sebe něštěká jen tak, ale jenom když se něco děje, tohle má vrozené a tato rasa není žádná štěkna.
Budu reagovat jen na Tvoji poslední větu.Udělat něco takového mému vlčákovi,zbytek života by jsi strávil na vozíku.
Doufám že někoho z tvé rodiny ideálně malé dítě přinejlepším tvé nějaký vlčák pohryže tak že na tom vozíku zůstane taky...
Lidi v rodině změnili názor co se podobná příhoda u nás stala...znetvoření i po plastikách na dosmrti...
hangar,,,,,,,,,,tady je řeč o štěkání a ne pokousání! Já s pisatelem souhlasím.Někdo ublížit mému psovi tak...
doplněno 18.10.12 12:57:ať si matka dá do uší špunty ...
Mimo to mi doporučili psa i malého poliši,neboť jsem tady měla zloděje,,a ptala jsem se, co je nejlepší ...řekli ...PSA. ...Tak mám psa a jsem ráda že ho mám.Byť je to čivavka ,,ale zlatíčko naše.Štěká jak někdo přijede výtahem ..a zvoní...
doplněno 18.10.12 13:04:ono na vesnici je plno zvuků,které psy nutí štěkat,proto se pořizují. Je to nepříjemné to určitě,ale pes je pes. Nebo si postavte"čínskou zeď" a máte klid.Je to blbé pro obě strany...
Myslím, že tazatel má dávno vyřešené ale přece, psi štěkají, kohout kokrhá, ovce bečí, koza mečí, kostelní zvony zvoní, místní rozhlas denně hlásí (minimálně přeje někomu k nějakému výročí, jde-li pohřeb hrají po celé dědině. Že bych je všechny otrávila? To přece tazatel i vytočený do běla nemohl myslet vážně! A to jsem tu na chalupě abych si užila klidu, moje chyba, že jsem svým slepicím koupila kohouta ale Lojzíka bych na polívku nedala to ať mě i půl vesnice raděj denně v 5h budí.
S tím, jak žijeme nahuštěni vedle sebe, to je problém a sousedy si ve většině případů vybrat nemůžeme. A záleží jen na nich, jak se postaví k problému, který způsobují jejich psi. Někdo pořídí obojek proti štěkání, některý nadopuje pejsana léky, jiný dělá, že se ho to netýká. Nebo se postaví do opozice. Toletantní lidé si pořídí špunty do uší a zkusí zapracovat na svědomí majitelů uštěkaných pejsanů. Jen největší ubožák by otrávil živé zvíře jen pro trochu klidu. Co mám dělat já, když za panelovou zdí mi běhá a řve stádo dětí? (spíš slonů) . Běžně tři, ale někdy i šest. A to bych vám nepřála slyšet, jak mi drnčí nádobí... Co bych měla dělat, taky zlikvidovat? Asi těžko. Mona
Prosím admina o smazání tohohle tématu, nebo spíš odpovědí. Porušení pravidla Z7 - návod k trestným činům. Psi jako takoví za štěkot nemůžou, vina je na majitelích, nikoliv na zvířatech.
no dobre, ale nekdo tomu pritrz ucinit musi. Pokud sousedi nedokazou tu vec vyresit sami, co navrhujete Vy?
No to snad nemuzete myslet vazne! Chcete ty psy otravit? Boze co jste to za nedobry lidi! Ten pes za to nemuze ze steka,pes je pes a proto steka,kdyby umel mluvit,tak by mluvil. Vase matka si muze vzit spunty do usi aby se vyspala kdyz spi pres den kdy je bezny venkovni hluk.Nebo at jde pracovat na same denni smeny a stekani neuslysi vubec. Fuj, je mi z vas spatne! To je jako byste si stezoval ze vam jezdi pod oknem auta,nebo ze si venku hraji deti.Taky byste je otravil aby nekriceli?
mě štěká jen jeden pes asi hodinu v kuse a jsem z toho na prášky..oprvadu je třeba to nějak řešit...otrava psa je samozřejmě už ta nejhorší varianta...snad něco vymyslíte jiného...přeji hodně úspěchů v boji proti přírodě )
nikdo pse trávit nechce,to je jenom zoufalý "výkřik do tmy",jak se říká,chceme radu a jak sleduji,pes je víc jak člověk
vážená,určitě bych to nevinné zvíře nechtěla otrávit jak tu plánuje zakladatel otázky a jak mu někteří bezcitní rádci raděj.
"patrinox", samozřejmě, že se mamka potřebuje vyspat, když chodí na směny do práce. Pokud by psi měli potřebné zaopatření, to je plnou misku žrádla a vody, svoji boudu a prostor k výběhu, tak by neštěkali v jednom kuse. někdy pes štěká, když je doma dlouho sím, ale jak přijde pániček, uklidní se. Myslím si, že psi nemají co žrát a pít, nemají kde spát a kde se proběhnout a štěkáním dávají najevo, že jim to chybí. Jsou to základní potřeby k životu. Zavolala bych policii a řekla, aby zkontrolovali životní pomínky psů a pak zařídili jejich stěhování do útulku. Tam možná najdou zodpovědnějšího páníčka. Jinak neumím poradit. - pt
Mám rád psy, mám rad lidi, ale tohle naprosto chápu. Nezlobte se na mne, ale ohánět se tím, že za to pes nemůže a tím to považovat za vyřízené, to je na pěst. Nesouhlasím s tím, že by psům měl někdo dát jed, ale například něco na spaní by pomohlo ... možná. Co se zeptat veterináře, jestli existuje něco, po čem by pes usnul. A když prospí půl dne, majitelům jistě něco dojde. A když ne, tak bych jim napověděl, že vypadají, jako když spí a vy se konečně taky můžete vyspat. A že když se příště zase nevyspíte, tak kdo ví, třeba se psi už neprobudí. Trochu bych jim pohrozil. Sousedské vztahy, to je někdy na žalobu. Já mít psa, co štěká jen tak, tak ho buď mít nebudu a nebo se ho to snažím odnaučit. Evidentně vaši sousedé nemají zájem situaci řešit, takže musíte vy. S tím jedem opatrně, ale rozhodně bych se nevzdával.
Jinak bych možná ještě zkusil někoho ze spolku ochránců zvířat. Pokud jsou psi zavření celý den v kotci, tak podle toho asi i vypadají. Třeba by mohli mít pravomoc vyzvat majitele k nápravě. Pak je tu ještě ta policie, která by mohla těm lidem domluvit. Někdy totiž stačí zlým lidem ukázat, že se jich nebojíme a rázem se všechno změní. Některým takovým prostě nedochází, že dělají něco špatně a už vůbec jim nedochází, že se jich nebojíte a klidně na ně polici zavoláte. Městskou.
většiná z vás tady má silné kecy ale asi vubec netušíte co to je... tak si zklidněte hormon.. máme doma labradora.. většinou neštěká... jen když se nudí... poslouchat to vydržím maximalně půl hodině.. pak už se to nedá...takže s ním musim ven jinak by mi rupla hlava... takže upřímně soucítím... a taky si myslím že za psy jsou zodpovědni jejich majitele.. at už provedou cokoliv tak za ně zodpovida majitel.. a pokud vím tak své sousedy nemáte obtěžovat nadměrným hlukem smradem atd.. já myslím že by se na toto paragrafy najit měly pokud s nima nebude kloudná řeč... a to co tu radí ostatní at jdete budit sousedy pokud vás ti psi obtěžují vidím jako prvni rozumný krok.. pokud jim tam budete každou noc zvonit tak nevěřim že by to s nimi nepohlo.. nejlíp strčit sirku do zvonku a jit spát.
Otazka zni proc stekaj?
Jen tek od sebe nebo na kocky? pokud na kocky, tak by si meli majitele kocek hlidat kocky doma na dvore a psi by nemeli duvod stekat.
Psi stekaji, protoze jsou to zvirata. Majitel by je mel bud nejak zpacifikovat a nebo nechat utratit.
Nechat utratit psa jen proto že štěká? To je jak zabít člověka, protože mluví. Jsou jiné možnosti, třeba útulky.
Nejsu zastáncem zbavování se zvířat, ale pořád je lepší východisko ho dát do útulku, než ho nechat utratit či přivázat někde ke stromu.
je to nehumání, ale někdy musí vzít člověk osud do svých rukou...soused má psa a ten taky furt štěká,ale po chvíli ho okřikne a zavře doma...jak jednoduché...
Aha, takze kocky mnoukaj > utratit, kone rehtaj > utratit, papousci kecaj > utratit, atd.
To nam zbydou rybicky a zelvy.
Štekají pořád. =( od rána do noci a někdy i v noci. =( štěkají na jakýkoliv podmět. jsou zavření na 4m čtverečních. Každý pes má 2m.
Jen přístřešek a pletivo kolem...
Mám ten samí problém, tudiž dotyčnýho chápu, jsem milovník zvířat, nikdy bych jim neublížila, ale... sousedův pes štěká taky v kuse třeba 8 hodin, každý ráno mám budíček v 6 hodin, pes začne těkat i výt, několikrít jsem si už stěžovala na MP, s majiteli není řeč, začínám mít z toho nervovou soustavu na pochodu, není jak se bránit? co tak střelit majitele vzduchovkou do zadku..už mě i napadlo, kdykoliv se ozve štěkot, tak si říkám proboha , kdy už to zkončí a to je zima a co až bude léto..
zkuste si vyhledat "Ultrazvukový odpuzovač zvířat" conrad.cz/...
třeba na conrad.cz/...
a existují i takové odpuzovače, že i Vaši sousedi budou raději budou doma i když nic neuslyší
Taky jsme tohle kdysi řešily.Pes v kleci a štěkal 20 hod.denně,bylo to na prášky.Pak jsem volala na ochranu zvířat a tam jsem se dozvěděla že klec musí mít určité rozměry a zateplenou boudu pokud v ní je pes celoročně a taky že musejí psa nechat proběhnout.Rozměry klece už nevím.Ale vyřešelo se to po roce a půl tak že jim tu klec někdo rozbil,vyhodil dvířka.Bylo to ale na společném dvoře kde nás bydlí víc.Taky se to dá řešit tak že pokud pes štěká v noci tak je zbuďte-zvoňte dokud neotevřou a upozorněte je že jejich pes dělá bordel.
Naši psi štěkají, když jde opilec soused v jednu v noci z hospody. Jak je v ráži, tak na ně řve ať drží hubu a psi mu na to odpovídají. Chvíli na to už štěkají psi v celé ulici.
Vzhledem k tomu že původcem štěkání je opilec, měl bych asi dle vaší logiky otrávit souseda že? Nebo navrhujete odvézt psy z celé ulice do útulku? Z půlky příspěvků v tmto vláknu je mi na blití. Že ten blázen nahoře přizná že je tak omezený že by byl schopný psy otrávit bych ještě přežil, ale že se najde tolik lidí, kteří se za něj ještě postaví a obhajují ho to mi hlava nebere.
Měl jsem takovéhle sousedy v paneláku, měli belgického ovčáka a jak vytáhli paty z bytu začal štěkat a nepřestal dokud se nevrátili. Asi se sám doma bál.
Náčelník městské policie mi řekl že jstli na něco přijdu ať mu dám vědět. Násilí asi nic nevyřeší, možná by bylo vhodné se s majitelem domluvit a koupit pro jeho psy protištěkací obojky, jsou dost účinné.
Přesně tak,najdou se tu chytré řeči lidí, pro které je pes důležitější než člověk,ty mi hlava nebere,pes je pes,nejlpeší a nejvěrnější přítel člověka,ale furt je to pes, který má mít respekt a poslouchat.Je to přírodou nastavené tak,že může žít plnohodnotně po boku svého páníčka, ale furt je to pes a vím,že skvělý i pro děti. Takže jak se tu píše, vždy je chyba na straně majitele.A nevím, proč se tu osočujete na lidi, které "pouze" napadne otázka psa otrávit nebo mu něco udělat. Zoufalý člověk dělá zoufalé činy a ty lidi to pouze napadne pač už si neví rady .Chtěla bych vidět Vás, kdyby jste nemohli mít na dvorku spící mimi v kočárku,nemohli by jste mít otevřená okna a nemohli by jste se často ráno vyspat. Nenapadlo by Vás to aspoň také, ha?Samozřejmě,že to ten člověk nikdy neudělá, protože je ještě normální, ale přála bych Vám, co jste nezažili život vedle urafance a jen tu urážíte a zesměšňujete,aby jste zažili to samé.Jasný,nemám ho tak vnímat,mám si vzít špunty do uší atd,ale ja jsem nas MD a chci si užít klid,když jsem s malou doma a ne toto.Pes má poslouchat na slovo,ale na oplátku se mu musí člověk věnovat a kdo má psa na okrasu ať jde...Kdo to pořád nechápe,že štěkot není normální,ať se zeptá někoho kdo dělá kinologii nebo výcvik psa,tam Vám poví, co znamená štěkot. A proč si teda všichni psa pořizují,když ho mají na ...,.Teď momentálně psa pořád řešíme,děláme teď betonový plot a poté chce přítel se sousedkou o tom všem promluvit,aby ho alespoň okřikli anebo si teda zavírali domů.Když ani to nepomůže, začnu se tedy chovat dle rad v jiným levelu(městká policie, ochrana zvířat,veterinární správa,ale dle mého je to běh na dlouhou trať),ale prvně se to musí naší skvělé paní sousedce říct, protože psa si vůbec nevšímá, ani ho vlastně nemá ráda,takže ho ani nepohladí,neokřikne,nic.Tudíž hlavní problém je v ní a já si na ní s přítelem "posvítím", jednou provždy.
no to je dost možný Když by viděli ty podmínky co mají,tak by se možná nestačili divit a psa by jim vzali do útulku.Tihleti nechlastají,ale mají ho věčně přivázanýho k řetězu pač nemají plot anebo je v mini kotci a kdoví,jak to má s jídlem a pitím,když jsou to ignorantní a věnují se mu minimálně.Pes co já vím je tak asi 1x za rok venčený,je to chudák pes,proto proklínám sousedku, ne psa a pokud nepomůže plot,jako že ne,tak právě poukážu na to,že je týraný( polud nepomůže domluva) a třeba i pomůžu psovi,když mi někdo pomůže,ale v dnešní době,ty úřady,nevím no,jak kde
jak jsem již psala,nikdo neví, která bije,dokud to nezažil sám. Používali jsme i ultrauvukovou budku a dokonce jsme sousedům koupili i protištěkací obojek,který mu samozřejmě nedávali.Takže vše je jen o toleranci,nikdo tu nechce samozřejmě vraždit!,kde by jsme už byli,jen mě neustále překvapuje lidská hloupost za kterou psi nemůžou.Navíc není pes jako pes,je rozdíl,když Vám celý den na dvoře štěká třeba malý jorkšírek nebo velký vlčák a bohužel ten pes od vedle je zrovna extrémně hlučný.Už jsem bydlela i v řadovce,kde rafali celodenně malí pejsci,bydela jsem i nedaleko letiště v bytě,takže od rána do večera slyšíte letadla jako na běžícím páse,ale to je zvuk monotóní,na který si můžete zvyknout,ale pes,který je věčně přivázaný k řetězu a má v sobě nahromaděný adrenalin,tak si umíte představit jak vyvádí,jak tygr v kleci.Takže znovu opakuji,pokud je člověk normální,má všech 5 pohromadě,psovi ani nikomu jinému neudělá nic,jen by se to měl snažit vyřešit se sousedem,ale když ani to nempomůže,co by jste dělali Vy v rámci zachování dobrých soudedských vztahů?Nemyslím si,že policie apod.je řešení,protože vím,že zrovna naši sousedi si z nás na zadek nesednou.Tak je jediné řešení se odstěhovat nebo co mi tedy radíte Vy,co pořád mluvíte o toleranci?Nebo snad antidepresiva pomohou?Kde je tolerance ze strany sousedů?Kde je potrestání za to,že psa týrají?Ono se to lehce radí,když máte nervy na pochodu ze psa,který je vlastně chudák a nemáte moc indícií k řešení.Takže prosím,kdo má jinou radu než to,že mám být v klidu atd.at mi prosím napíše,děkuji předem.
Ještě se vrátím k těm dětem,jak paní píše,asi to musí být také šrumec,ale furt mi dává větší smysl vřískot dětí než vzlykajícího psa,to mi příjde zbytečný,ale vím,že to je taky rachot,obzvláště,když hrají v bytě třeba míčové hry,to dělají jak koně A pak se ještě zmíním o těch ovcích,kozách atd.,zlatý ovce,zlatý kohout,beru cokoliv jiného.To jsou zvířata,která mě naopak uklidňují.Jak jsem již psala,tento pes je extrémně hlučný a to si nevymýšlím,je to nějakej kříženec,myslím,že s vlčákem a když řve hodinu v kuse,tím jeho pronikavým a zoufalým hlasem,nikomu to nepřeji.No nic,nějak to dopadne.
Ano, umím si to jen představit, nezažila jsem to. Ty děti překousnu (ne doslova), přestože to co dělají, nemá s nějakým pouhým vřískotem co dělat. Dřevěné schody jako trampolína, šoupání nábytku, rány do zdí (asi tím míčem) a ten řev je jen třešničkou na dortu. Ideální je půl sedmá ráno o víkendu
Ale zvykám si. Jediné, co by mne u vás napadlo, je potvrzení od doktora, že vám to věčné vytí narušuje zdraví. To by se pak tím měl někdo zabývat. Možná jsem naivka, ale kdo ví... Mona
Oou,tak ty děti Vám taky dávají pěkně zabrat,to musí být masakr,ale taky si myslím,že by se to s jejich mamkou mohlo nějak domluvit,že je ranní klid myslím do 7 hod.ráno,že dělají jak koně a že by je mohla aspoň trochu okřiknout.To je zase jen chyba té maminy,děti zkouejí co mama a Vy vydržíte. Nu já si nemůžu dovolit mít v papíru napsáno,že jsem mišuge, zo osobních důvodů by to hrálo proti mně a zaplať pánbůh ještě normální jsem .Teď se dodělá ten plot,pak to s něma ještě zkusit po dobrém,ať so ho třeba zavírají,protože ho mají neustále venku nebo okřiknou,protože když tohoto psa okřiknete,tak sklapne a když ani to nepomůže,tak to začnu řešit.Nahraju si brzy ráno ten jeho štěkací rituál,vyfotím si kotec atd. a někam to pošlu,koho ochrana zvířat zajímá.Třeba by si museli udělat větší kotec nebo plot,který nemají,aby nebyl pes furt na tom řetězu. Možná jsem v tomto naivní já,ale něco by jim asi nařidili.Policii dle mě nemá smysl volat,to jen u sousedů,kteří mají soudnost a nejsou lhostejní k okolí.To si pak po přivolání policie šáhnou na svědomí,ale tito naši sousedé jsou z kamene a na ty se musí tvrdě.Takže to nechám nějak ještě dozrát anebo zkusím poukázat na to týrání anebo se odstěhuju a bude stvatej klid
Tady všichni přemýšlí jen jak se psa zbavit, ale mě je líto hlavně těch psů. Štěkat je psí přirozenost. Když ho člověk nevychová, štěká si kdy chce a není to chyba toho psa.
Je to proto, že psa si prostě může pořídit každý trouba bez ohledu na IQ.
Ó jak je to jednoduché. Nasypu granule, dám vodu a víc se nestarám. O nějaké výchově nebo potřebách psa nemají ani páru. Ještě hůř jsou na tom panelákové miniatury psů, tam už je to móda, má soused tak já musím mít taky. Páníčkům se nechce venčit, tak mají doma plenku na kterou pes čůrá a ven s ním jdou jen když na to mají náladu. Jdou do práce, psa doma zavřou aniž by ho napřed naučili na samotu. Pes je zoufalý, tak štěká a vyje.
Můj názor je, že na psa by měl mít každý povolení, napřed muset složit nějakou zkoušku (něco jako řidičák na auto) že má aspoň nějaké základy a informace jak se psem zacházet a teprve potom si smět psa koupit.
My máme zvířata a sousedi mají zvířata taky.Dělají hluk? - no dělají,jsou to zvířata,ale nestěžujeme si.Máme je moc rádi.Krmíme je,věnujeme se jim,čistíme pod nima.No a když jsou dost vypasený,tak je zabijeme a spapáme.Maso jako maso.Jen ho chce patřičně upravit a naložit.Proč hned trávit - to se pak nedá jíst.Pozvěte si etnické kamarády a máte po starostech.Jestli bych mohl poprosit - sádlo odkoupím.Manželka je trop na plíce a už nám zásoba dochází.
A teď vážně - když není domluva se sousedy ( se psem se těžko domluvíte ) ,tak si nahrajte štěkot psa a pouštějte to přes dobře nasměrovaný repráky na sousedy pěkně nahlas když spí oni.Mamce kupte špunty do uší a sluchátka ať se vyspí.Těch pár dnů to vydrží než se sousedi ,,vzpamatují,,.Ale rozhodně netrávit - že existují nepříjemní psi i jejich majitelé je pravda, bohužel na jejich nezodpovědné chování občas doplácí i nekonfliktní psi, protože jejich protipólem jsou zase naprostí ignoranti a raplové, kteří se mstí tou nejhorší věcí - otravou psa. Za chování psa je vždy zodpovědný jeho pán, má-li někdo nějaký problém týkající se psa, řešte jej s majitelem - otrávit psa je nejenom zbabělé a podlé, ale taky trestné a protiprávní. Doporučuji k prostudování zákon č. 246/1992 Sb. na ochranu zvířat proti týrání, který výslovně zakazuje takto usmrtit psa.
Důvodem k usmrcení zvířete dle citovaného zákona může být pouze:
využití produktů hospodářského zvířete,
slabost, nevyléčitelná nemoc, těžké poranění, genetická nebo vrozená vada, celkové vyčerpání nebo stáří zvířete, jsou-li pro další přežívání spojeny s trvalým utrpením,
bezprostřední ohrožení člověka zvířetem,
výkon práva myslivosti a rybářství,
nařízené mimořádné veterinární nebo hygienické opatření při ochraně před nákazami,
ukončení pokusu na pokusném zvířeti, není-li v projektu pokusů stanoveno jinak,
regulování populace zvířat v lidské péči a volně žijících zvířat,
deratizace a opatření v boji proti škodlivým organismům,
uložené zvláštní opatření v případě nemožnosti identifikovat zvíře podle zvláštních právních předpisů.
Dost často je akt otravy psa obhajován tím, že s majitelem nebyla řeč a problém neřešil. V tomto případě se doporučuji obrátit na veterinární správu, obecní úřad a jít spíše cestou právní, nežli se snížit k tak odpornému činu, jakou je otrava nebohého důvěřivého zvířete. Ostatně oporu proto, aby nebyli lidé obtěžováni například hlukem, najdete v zákoně č. 40/1964 Sb. Občanský zákoník, část druhá, hlava I, §127 odstavec 1.
Zdroj: cunderlik.blog.idnes.cz/...
Snad Vám to pomůže.Přeji mamce brzké pohodlné spaní.
Tohle je k ničemu. Pes nikomu nikdy neublížil, neštěkal jen tak, ale pouze když se něco dělo. Třeba vykrádání chat atp. Za tohle zaplatil tím nejcenějším. Policajti stojí za... nikdy nic nevyšetří ani když jim hajzlíka dodáte přímo. Mají stále vsugerováno, že zvíře je věc... A tohle není u nás v rodině první případ, zastřelenou jezevčici před čtyřletým synem řešili až když museli a po stížnosti. Pražák dostal podmínku a nakonec na to amnestii tenkrát. V r. 1999 štěně rtw rozřízlé ucho vejpůl 18 stehů a pes k ničemu- nechovný. Letos v říjnu otrávený jezevčík- zemřel, na stejné příznaky zemřel na štědrý den pes rtw. Co chcete dál řešit... Z důvodu ochrany a obavy jsme si pořídili rotvíky, fláká se zde kdejaká pakáž feťácká a vykrádá se. Odnesl to pes otravou, co nám slibovala sousedka, protože máme plot 2,5m vysoký z rámového těžkého pletiva- silného vevařeného roxoru a ona se ho údajně bála. Zákon nic neřeší, nikdo jej nerespektuje, k čemu to je dobré. Podotýkám, že my tu bydlíme stále, Pražáci jsou tady jen na víkendy. Ale s debilníma Pražákama nikdo nic neudělá, leda počkat až natáhnou brka, bude tady klid a mladí to prodají na parcely.
Muj názor je ten,že nejdříve měla začít u sebe.Psí štěkot muže být nepřijemný,ale když se ho naučím nevnímat tak po čase Vám to štěkání bude chybět.Tak je to u nás. Sousedovic vlčák nám taky kdysi lezl na nervy.Věděli jsme že s tím asi nic neuděláme a tak jsme začali spávat se zavřenými okny po nějakém čase jsme si zvykli a postupně okna otvírali víc a víc až v létě už spáváme u otevřených oken.Ono se spíše jedná o takové sobectví. Tady bude ticho když spím! Za každou cenu.Vždyť co mají říkat lidé co spí u hlavní silnice kde hřmí celý den a noc nákladní auta,kamiony,osobní auta a na vesnici už před čtvrtou ranní jezdí traktory s zeleným krmivem pro krávy. V Ostravě ještě s kraválem a blesky tramvaje.Tamhle řeže soused cirgulou,hoblovkou,seká trávu...A já mám po noční.Sklidnite emoce a naučte se trochu tolerovat a nepouslouchat zvuky co obtěžují. Věřte z vlastní skušenosti vím že to jde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.