Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
oklepal jsem v jedné místnosti omítku a líbí se mi jak to vypadá- jen cihla. Viděl jsem hodněkrát takové prostory ve filmech, ve sklepech, v různých hospodách, kde to nechali tak. Nevíte zda se to nějak dál pšetřuje, penetrace apod. Co se s tím dělá? Já bych tipnul tu penetraci, ale nevím jakou. Děkuju.
Pkd je to vnitřní tak nemusíte nic,jen bych opravil spárování pokud je horší .
doplněno 17.12.12 17:13:Ano na spárování jsou tzv sparovačky-třeba malé lžíce nebo jen takové "špachtličky" (v podstatě jakoby kus drátu cca8mm tlustý,na obou koncích rozklepaný do plošky) jsou různých šířek,běžné jsou kolem 10mm. A postup-na lžíci (samo zednickou) nebo gletťák,novodurák či rajblík (zednická hladítka) dáte maltu (tu směs) kterou chcete spárovat přiložíte asi tak s vrchem cihly a spýrovačkou vtlačujete do spár,na závěr se uhladí spára po celé délce cihly a postupuje se dál. asi tak nějak.pkd budete chtít tak zítra v arbajtu nafotím spárovačky a hodím foto.Spáruje se většinou o něco zpět asi tak 2mm a více,na kamenném soklu jsem nechával kolem půl centimetru.
Dobry den, ja by jsem je dukladne ocistil , vyskrabal a opravil spary. Potom by jsem to napenetroval treba sokratem. To jsem videla a vypada to OK. Jinak jsem se nekde docetl o vodnim skle, ale to mam z druhe ruky.
Epox. lakum a podobnym vecem by jsem se asi vyhnul, bal by jsem se, ze to narusi vzhled. Tj bude to leskle, jakoby glazovane.
dekuji oběma. Je na sparovani nejakej forychtung? Protoze, kdyz to budu delat spachtli, tak jednak me z toho trefi slak a druhak bych ty cihly asi i zamazal a musel to furt na mokro utirat. Naposledy jsem sparoval plot z takovych tech dutych okrasnych cihel a delal jsem spachtli 4 metry 3 dny, takze tohle by byl extra záděr. Ale pujdu do toho, vzdyt pak je to d ö me smrti, tak co.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.