Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tloušťka OSB - konstrukce podlahy

Od: baddotbug* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, rekonstruuji podlahu v starém domě a prosím o radu. Nosné trámy (osová vzdálenost 115 cm) byly prohnuté a proto jsem ke každému z obou stran přibil příložku - fošnu o tloušťce 5 cm. Vzdálenost mezi vnějšími hranami příložek na sousedících trámech je cca 90 cm. Nyní chci položit na příložky OSB. Mám dva dotazy:

- mám něco dát na příložky, tj. mezi ně a OSB, např. pásku z mirelonu?

- jakou tloušťku OSB mám použít? Podle tabulek by měla stačit 1 x OSB o tloušťce 25 mm, ale mě se to zdá málo...

Díky předem za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

- naprosto zbytečné

- osobně bych dal 2 x 18 mm, s polovičním přesahem, možná raději HDF, než OSB (záleží i na zamýšlené krytině podlahy)

hodnocení

0x
No,osova vzdalenost je dost velka. Doporucuji dat napric jeste stresni late 5x3 nepriklad a na to teprve OSB desky. Lepsi nez podkladat miralonem je v tomto pripade pouzit pur lepidlo. Po naneseni lepidla prilozite desku a prisroubujete. Po nejake dobe se v pur lepidle zacnou tvorit bublinky, takze po vytvrdnuti ma podobu pur peny. Tim dojde k vytesneni vsech mezer a v budoucnu vam podlaha nebude vrzat. Pokud muzu jeste jednu radu- pouzijte radeji slabsi desky ktere date ve dvou vrstvach krizem pres sebe.

aaaaaa*
hodnocení

0x

proč vymýšlet vymyšlené pruvodce.rockwool.cz/...

HDF - to by se prohnul a to hned 2x, při placení a i při nošení. (ještě jsem nikdy takové řešení neviděl, neslyšel o něm)

kamill*
hodnocení

0x

P.baddotbug, predpokladám ,že ako prvý krok pri rekonštrukcii podlahy s starom dome bolo položenie hydroizolácie na spevnený podklad s prepojením izolácie stien -podrezanim . Ak o tom velmi neuvažujete,prečítajte si prispevky o vlhutí stien,hube a hnilobe.V prípade ,že izoláciu máte ,využite priestor aj pre tepelnú izol. pod OSB.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma osb podlaha

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]