Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatné hranice pozemku

Od: lliano odpovědí: 4 změna:

dobrý den, před čtyřmi lety jsem koupila nemovitost s pozemkem. Zjistila jsem, že kamenná zeď, kterou vybudoval předchozí majitel přesahuje o metr a půl do veřejné komunikace a sousedi mají špatný přístup ke svým domům. Budu moci případné náklady na posunutí zdi, vymáhat po předchozím majiteli, který mi tuto zkutečnost při prodeji zatajil? děkuju za odpověd

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podle toho co máte ve smlouvě.

lliano
hodnocení

ve smlouvě je výměra parcely a kopie katastrální mapy. A prodávající prohlašuje, mj. že na prod.nem.neváznou žádné dluhy ani právní vady.

hodnocení

0x

určitě ne. Bude tvrdit, že to udělal v dobré víře,kde si myslel, že má správnou povědomost o vedení hranice nemovitosti/pozemku.Mj.on za správnost myslím nijak neručí. MJ. tazateli, víte co desítek státních silnic z minulosti vede po soukr. pozemcích. Jedná se o tzv. nevypořádané pozemky. Jsou jich tisíce. Váš případ je podobný. Je to problém souč. majitele, ne toho minulého.

lliano
hodnocení

trochu vaší odpovědi nerozumím, takže když si např. oplotím pozemek o trochu více, v dobré víře, že je to celé moje, tak je to ok?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]