Nejste přihlášen/a.
za pul roku mi je 18 a mému příteli je 24...má matka trpí nesnesitelnou žárlivostí a celí život mně ničí tím že mi vše vyčítá že za vše mužu já za to že je nemocná nebo třeba že nemá přítele...ale ted se to už daleko víc zhoršilo začla se chovat hijenicky vuči mému příteli kterému nedávno umřela mamka a už oba tendle psichcký teror nezvládáme je nějáká možnost abych mohla odejít dřív z domu než za pul roku? Předem moc děkuji za pomoc
Pokud tě matka nepustí, tak není možnost. Můžeš se vdát a odstěhovat se k manželovi už v 17, ale musela bys k tomu mít vážný důvod, jinak ti svatbu nepovolí. Takže ještě půl roku si budeš muset počkat.
Já tedy nevím, ale mám znám buď přímo nebo přes další známé docela dost lidí, co od rodičů odešli dříve než v 18ti letech. Rozhodně nevyžadovali jejich povolení, prostě šli. Pokud by to rodič chtěl brát do krajností, tak může "dítě" nechta hledat policií, ale to už je myslím moc. Použila bych to v případě, že bych věděla, že moje dítě odešlo s někým špatným, nebo bere drogy nebo tak. Ale pokud by odešlo jen kvůli špatným vztahům, tak myslím, že přes policii je to přehnané. A jiná možnost není, jak dítě donutit zpět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.