Nejste přihlášen/a.
Mohl by mě prosím napsat podle čeho se číslují vruty? Myslím jako že je to "2", "3" , "4" ...
Potřebuji přebrat a roztřídit krabici vrutů a mám jeden o kterém vím že je "šestka" ale těch 6mm tam nikde nenaměřím.
Zrovna tak by mě zajímalo podle čeho se značí šrouby jako M8, M12 ...
Děkuji za odpověd na hloupou otázku ...
Vruty: podle velkého průměru šroubovice, dále se dají třídit podle druhu použitého bitu PZ,PH,Torx,Inbus, i zde jsou různé velikosti. Ale nejpoužívanější v amatérských podmínkách je dle průměru dříku a délky. Např. vrut 5x50 má v průměru 5mm a je 50mm dlouhý. Metrické šrouby se značejí M3,M4, M5 atd, a značení je obdobné, M8 má na dříku průměr 8mm, M12 má průměr 12mm a další míra by měla být délka. I zde existuje spousta variací podle druhu hlavy šroubu i podle typu závitu. strýc Pepin
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.