Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce vodo-topo-plynu

Od: pretorian* odpovědí: 2 změna:

Ahoj, rád bych rekonstruoval v ranku vodo-topo-plynu. Pokud na něco budete vědět potradit, potom děkuji za reakci.

1] jaký je dobrý kotel na plyn, značka, jiné doporučení?

2] jaký je rozdíl v úspoře plynu, jestli vubec nějaký, pokud porovnáme kotel z osmdesátých let a ty dnešní?

3] jaká ústřední topení? Hlink, litina, plech...?

Onecně, podle čeho vybírat tyhle věci?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zabu
hodnocení

0x

Každý bude doporučovat jinou značku kotle podle osobních zkušeností. Já nedám dopustit na kotle Junkers. Mám s nimi jen dobré zkušenosti.

Úspora po přechodu z kotle DAKON na Junkers, bez jakékoliv jiné úpravy na topení, se projevila asi 30ti % úsporou na spotřebě plynu.

Já osobně si myslím, že k plynovému kotli, patří ocelový nebo hliníkový radiátor, z důvodu potřeby rychlého ohřevu systému a rychlé reakce na případnou regulaci. Ale na to tu jsou lepší poradci, nejsem odborník.

pretorian*
hodnocení

Ok, dík. Nechám se inspirovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]