Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Celé léto jsem měla na balkóně posuvná okna otevřená. S příchodem nočních nízkých teplot jsem je chtěla zavřít. Okna šla ztuha posunovat a zasekávala se. Prosím o radu jak docílit, aby okna v kolejničce jela zlehka. Má se něčím kolejnička namazat , nebo jenom kolečka a hlavně čím. Děkuji za radu.
DĚKUJI ZA HODNOCENÍ
Žádný glicerin ale
Provoz a údržba:
- snadná ovladatelnost systému
- mazání horních pojezd. koleček silik.
olejem jednou za rok
- čištění vnější strany skel umožněno
posunutím a otočením skel k vnitřní
boční stěně lodžie
Toto je od výrobce
Vím o tom něco ikdyž dělám posuvné brány systém je stejný, nemazat nějakou vazelinou,glicerinem atd.
DĚKUJI ZA HODNOCENÍ
Nebylo by od věci vyfotit přímo samotný kolečko se závěsem, tam bude štelování. Takhle se moc nepozná.
Kolečko samotné nejde vyfotit, musela bych asi demontovat celé okno. Tam doopravdy není co seřídit. Podobný princip je v garnýžích u žabek. Nikde není žádný šroubek, ani kování, jenom to co je na fotografii. Děkuji všem za odpovědi.
Spodní část okna. Chtěla bych okna umýt, ale jdou velmi ztuha posunovat. Je možné, že jsem po montáži dostala i návod na údržbu, ale nemůžu ho najít.
Děkuji za radu. Glycerin snese mráz a kde ho zakoupím? V zimě i při zavřených oknech je na balkóně mínusová teplota.
Ježišmarjá - jestli to má kolečka, tak to nebude kluzně uložené - tudíž ničím to nepatlat! Z Vašeho dotazu nevyplývá, jaký typ kování tam přesně je, ale předpokládám, že to bude podobné, jako na nábytku - nahoře kolečka, dole vodítko. Šteluje se to tím šroubem, co trčí z toho vozíku.
BTW - zkuste to vyfotit, zejména detail horního závěsu takhle na slepo těžko hádat
Spíš seřídit s mazáním bych moc nespěchal a když tak nedávat vazelínu nanáší se prach a bude to horší,max. promazat silikonovým olejem
Nevím, co bych měla seřídit. Nic mně nenapadá. Nahoře je kolejnička a v ní jezdí kolečka, která jsou na tabulích skla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.