Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zateplit Porfix Plus 375mm

Od: gonias odpovědí: 2 změna:

Chtěl bych stávající porfix (Porfix Plus 375mm) zateplit 150mm polystyrenem. Maximální výška bude 3200mm. Jedná se o o cca 30m2. Mám však nějaké nejasnosti a chtěl bych poprosit o zodpovězení těchto otázek.

- použít EPS 70 F nebo EPS 100 F

- lepit PUR pěnou nebo lepidlem a jakým

- je třeba EPS kotvit a čím

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

goniasi, na email jsem odpověděl...

Většina staveb je udělána EPS 70F a k deformaci a poškození stěrky nemůže dojít vlivem EPS 70(100), ale mechanickým poškozením povrchu.

Talířovky, při Vaší výšce stavby nevidím jediný důvod použití. Kdo viděl někdy opadaný rodinný domek?

Dejte více pěny o 5% a drží to.

kdo nevěří ať se staví, rád ukážu, nebo si hledejte po celém webu...třeba

modrastrecha.sk/...

i ostatní foto..

ve svém poči mám několik fotek, kde kovový trn udělá flek na fasádě... samozřejmě, když se nepracuje jak se má!

mowla*
hodnocení

0x

- rozhodně je lepší EPS 100, u 70 může snáze dojít k deformaci a poškození následné stěrky

- lepit lze nízkoexpanzní pěnou i lepidlem, osobně považuju pěnu za lepší

- určitě kotvit - talířovými hmoždinkami 200 mm, s plastovým nebo ocelovým trnem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]