Nejste přihlášen/a.
Prosím zkušené hospodyňky,třeba některá ví.Mám myčku,která nemá speciální program na sklo.Myje výborně,o to nejde.Teď před vánoci chci umýt broušené sklo a takový ty"serepetičky",co má každá z nás vystavené a jednou za čas je akorát umyje.Kdysi jsem někde četla,že se nemají dávat do myčky,že chytnou jakýsi bílý šlem,který už nejde ničím odtranit.Tak jsem to poctivě myla ,jar ocet,leštění.No ated mi kamarádka nasadila brouka do hlavy ,že tam mám program na 45 stupnů,to ,že tomu nemůže ublížit,že program na sklo je jen o 5 stupnů slabší.Mám pochyby,poradíte mi?Můžu do myčky ty sklenky dát?
Pokud jsou to sklenicky z opravdu RUCNE BROUSENEHO skla, tak Ty bych v zadnem pripade do mycky nedaval. Kristalovy lesk se ztrati a navic se budou tupit ostre hrany vybrusu, takze to pak bude vypadat jak od vetnamcu...
Prece tech sklenicek nemate tolik...
Tak a teď jsem z toho kort jelen.Co člověk to názor,kdyby byly alespoň stejné,ale ne,jsou protichůdné...:D
to axus: máte tolik? no docela to jde.Svatebčani (před 19 lety) neměli fantazii + maminka...je toho plná vitrína...
Ale dík všemMějte se.
Já to vezmu do ruky z té chemické stránky.Opravdu bych se obával použít na olovnatý křišťál chemikálie z myčky.Také k mytí používejte jen nízké teploty.Silnější kousky,probroušené brusem mohou při vyvolaném pnutí puknout podél brusu.
Protože sklo obsahuje soli olova,skutečně může dojít k vyplavení a k trvale kalnému povlaku.Pro mytí v myčce bych zvolil program do 60 st C a použil jen starý dobrý JAR.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.