Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Broušené sklo versus myčka

Od: lm® odpovědí: 6 změna:

Prosím zkušené hospodyňky,třeba některá ví.Mám myčku,která nemá speciální program na sklo.Myje výborně,o to nejde.Teď před vánoci chci umýt broušené sklo a takový ty"serepetičky",co má každá z nás vystavené a jednou za čas je akorát umyje.Kdysi jsem někde četla,že se nemají dávat do myčky,že chytnou jakýsi bílý šlem,který už nejde ničím odtranit.Tak jsem to poctivě myla ,jar ocet,leštění*nevi*.No ated mi kamarádka nasadila brouka do hlavy ,že tam mám program na 45 stupnů,to ,že tomu nemůže ublížit,že program na sklo je jen o 5 stupnů slabší.Mám pochyby,poradíte mi?Můžu do myčky ty sklenky dát?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

2x

Taky si myslím, že mírný program a jedno mytí za rok tomu nemůže uškodit. Já to teda tak dělám a skleničky jsou zatím v pohodě.

hodnocení

2x

Pokud jsou to sklenicky z opravdu RUCNE BROUSENEHO skla, tak Ty bych v zadnem pripade do mycky nedaval. Kristalovy lesk se ztrati a navic se budou tupit ostre hrany vybrusu, takze to pak bude vypadat jak od vetnamcu...

Prece tech sklenicek nemate tolik...

lm®
hodnocení

Tak a teď jsem z toho kort jelen.Co člověk to názor,kdyby byly alespoň stejné,ale ne,jsou protichůdné...:D

to axus: máte tolik? no docela to jde.Svatebčani (před 19 lety) neměli fantazii + maminka...je toho plná vitrína... *nevi*

Ale dík všemMějte se.:)

kejki3
hodnocení

0x

Proto nás masíruje reklama, že je v příslušných tabletách ochrana skla. Ale nezkoušel jsem.

martini*
hodnocení

0x

My myli všechno broušené sklo i starý porcelán na normální program, ale nedávám tablety, ale jen prášek, nádherně se to leskne, žádný povlak, myju to pravidelně a žádný problém, jen jedna opravdu tenká sklenička mi praskla

jabraka*
hodnocení

0x

Já to vezmu do ruky z té chemické stránky.Opravdu bych se obával použít na olovnatý křišťál chemikálie z myčky.Také k mytí používejte jen nízké teploty.Silnější kousky,probroušené brusem mohou při vyvolaném pnutí puknout podél brusu.

Protože sklo obsahuje soli olova,skutečně může dojít k vyplavení a k trvale kalnému povlaku.Pro mytí v myčce bych zvolil program do 60 st C a použil jen starý dobrý JAR.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]