Nejste přihlášen/a.
Mám poměrně velký starý a značně zničený gauč, kterého se potřebuji zbavit. Nabídnout ho za odvoz není bohužel řešení, protože je opravdu dost zničený. Hledal jsem možnosti sběrných dvorů a všude píšou, že přijímají zdarma objemný odpad od občanů Prahy. Jenže já tu nemám trvalé bydliště a nikde nezmiňují nějakou placenou možnost.
Nemáte s tím zkušenosti?
Dobrý den, Lojzo. Nevím, v jaké části Prahy bydlíte. Příklad: Praha 9, Prosek. Najdu si Městská část Praha 9, tam si do vyhledávače, dejte Životní prostředí, Odpady. Máte, přímo, kdy která část, bude mít kontejnér, nebo napište přímo dotaz, kam je možné zlikvidovat větší gauč i když nemáte trvalé bydliště v Praze.
Odpoví na email. Když potřebuji nějakou informaci, tak pošlu email, a ten den, mám odpověď. Třeba, když jde o čištění komunikace na konkrétní ulici, apod. Určitě Vám poradí, kam to dát. Nebo, napište, která část Prahy, to je, zjistím, kam to dát. Jen můj názor.
doplněno 21.09.12 11:53:
"Lojzo," termíny pro svoz odpadu, pro každou Prahu, jsou na každé www. Měské části, na int.
Tady jsou svozy na Praze 1, Úterý - doba přistavení 14.00 hod až 18.00 hod.
Svozy jsou zdarma
Termíny
Srpen: 14.8.2012 a 28.8.2012
Září: 11.9.2012 a 25.9.2012
Říjen: 9.10.2012a 23.10.2012
Listopad: 6.11.2012 a 20.11.2012
Prosinec: 4.12.2012 a 18.12.2012
Stanoviště kontejnerů:
Ulice Charvátova poblíž budovy Magistrátu hl.m.Prahy,
Haštalská u č.2
Horní Malostranské náměstí
Nedělní svozy:
Doba přistavení 9:00 - 13:00 hodin
Termín:
Září: 9.9.2012
Říjen: 7.10.2012
Listopad: 11.11.2012
Prosinec: 2.12.2012
Stanoviště kontejnerů:
Besední ul. (č. 2) - roh parčíku
Hellichova ul. - u křiž. s ul. Nebovidskou
Cihelná č.2
Pohořelec na konci parkoviště směrem k ul. Keplerova
Ostrovní ulice u základní školy naproti č.12
Jeruzalémská za kostelem Sv. Jindřicha
Nedělní svozy:
Doba přistavení 9:00 - 13:00 hodin
Termín:
Září: 23.9.2012
Říjen: 21.10.2012
Listopad: 25.11.2012
Prosinec: 16.12.2012
Stanoviště kontejnerů:
Štěpánská ul. před č. 25 u křiž. s Řeznickou
Ulice U Dobřenských, poblíž křižovatky s ulicí Betlémskou
Ulice Široká naproti Filosofické fakulty UK v záhybu u Pinkasovy synagogy
Roh Masné a Malé Štupartské - u značeného přechodu
Dlouhá tř. - od č. 48 směrem k rohu křiž. s ul. Benediktskou
Petrské nám. u Lodecké ul. č. 2 nebo naproti
Někde přece musí být informace o velkoobjemovém kontejneru. Na desce úřadu, dotazem přímo na úřadě? V Ostravě to máme vždycky v Jižních listech. Datum a místo, kam bude kontejner přistaven. Je to sice jen jeden den, ale je. Kdo zaváhá, nevyhazuje a musí počkat do příště. Anebo odvézt někam, kde kontejner je.
Bussi, nenavádět! Z7
Lojzo nenašel by se známý, kamarád pražák, který by to vzal na sebe? Myslím, ten sběrný dvůr.
U nás ani nechtějí občanku. Stačí nahlásit iniciály. Asi nepředpokládají, že by se někdo tahal s odpadem z jiného města :D
Lojzo, napište odkud potřebujete gauč odvézt, třeba někdo z nás bude mít cestu okolo, takhle je to jen teorie...
Díky moc za rady! Zkusím se zeptat v nejbližším sběrném dvoře. Velmi rád jim za to zaplatím, ale z informací na jejich webu jsem měl dojem, že berou buď od Pražáků a nebo za poplatek stavební suť. Asi to tam ale jen nemají uvedené a prostě se zeptám.
Kontejner jsem chtěl využít původně, ale byl tu přistavený tento týden, takže znovu až za měsíc a to už je pozdě. Vůbec mi ale nedošlo, že vlastně můžu gauč poponést o pár ulic vedle, kde bude kontejner přistavený teď.
Mimochodem řeším to v Praze 4, na Braníku. Nejbližší sběrný dvůr tak mám ve Lhotce
Nevím jestli jste to četl podrobně, s.d. Durychova bere jen P4 (to souhlasí) a ...sběr zdarma platí pro fyzické osoby s trvalým nebo dlouhodobým pobytem na území městské části Praha 4 a fyzické osoby, které předloží provozovateli sběrného dvora smlouvu o nájmu bytu, popř. domu (originál nebo ověřená kopie smlouvy) včetně platného prohlášení plátce poplatku za komunální odpad.
Kontejnery do ulic na P4 budou přistavovány nyní od 16 do 20 hod (a nově) i s přítomnou obsluhou (doufejme, že tam také tedy nebudou vyžadovat OP).
V krajní nouzi bych Vám mohl svou přítomností v s.d. pomoci. Následující týden ale ne, možný by byl až ten další.
doplněno 21.09.12 22:40:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.