Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych poradit ohledně výběru elektrického topného žebříku. Mám koupelnu, o velikosti 23 m3 a sháním vhodný žebřík pro vytopení takto velké místnosti. V prodejně koupelen jsme se dozvěděl, že takto velkou místnost nejsem schopen žebříkem vytopit. Pokud sdílíte stejný názor jako v prodejně koupelen, prosím o radu alternativy místo žebříku. V ostatních pokojích v bytě jsou použita akumulační kamna.
Předem děkuji za rady,
Luigi
23m2...
hmm...a o jak vysokou se jedná koupelnu, je dům zateplen, jaká jsou okna do koupelny..ev.kolik jich je a jakých..kolik zdí je vnitřních, kolik venkovních..nad koupelnou je střecha, nebo vytápěná místnost..a co pod koupelnou, sklep...nebo není podsklepena?
Takto se jen můžeme dohadovat jak velký výkon topidla je potřeba..Může to být od 1,5kW do cca 4kW..
Vytopit se to dá (i třeba instalací dvou žebříků..proč ne.., ale otázka je spíš, jestli si dokážete představit, co Vás to bude provozně stát.
Koupelna je vysoká 3m. Nemá však 23m2, ale 23m3, což je objem místnosti... Dům je nezateplený, z cihly. Okna jsou zde 2, velikost 700x500 + dveře na balkon, vel. 2000x700. Místnost je na severní stranu. Nad místností je byt, pod místností je byt. Provoz topidla budu řešit následně, důležité je dostat do místnosti alespoň 20 stupňů...
Pardon, přehlédl jsem m2 vs.m3
Pak není problém koupelnu vytopit pomocí el.žebříku...cca do 2kW se musíte vejít.
doplněno 20.09.12 15:10:P.S.: budou to ale nejspíše muset být 2 tělesa s tyčí po 1000W...
Např.Korado dělá topné tyče do výkonu 1350W, takže jedno stačit nebude.
doplněno 20.09.12 15:23:P.P.S. 1000W plně elektrická trubková tělesa se také vyrábí.., takže 2ks a na 20stC koupelnu určitě vytopíte.
žebřík je nástroj spíš na sušení a ohřívání ručníků. Tady si prosím uvědomte, že když chcete vytápět místnost 23 m2, pak budete pravděpodobně potřebovat výkon nejméně 1 kW a dost pravděpodobně 2 kW. To znamená teplosměnnou plochu přibližně 1 až dva čtvereční metry. Tolik ze žebříku nedostanete.
doplněno 20.09.12 15:57: johoho . Vidím, že jsem udělal tutéž chybu, co kolega nahoře. Ale i tak, obávám se, že žebříkem koupelnu nevytopíte. Teď mi vyšel výkon předběžně cca 900 wattů. To bude chtít kamna nebo přímotop.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.