Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaký dobrý odštavňovač na jablka?

Od: arwi® odpovědí: 11 změna:

Máme na zahradě plno jabloní,ale jablka nejíme.Zato štáva z nich udělaná nám chutná.Máte zkušenost s nějakým dobrým odštavovačem,ve kterém se může udělat i víc štávy najednou(aspon litr a půl) a nespálí se po dvou minutách,jako ten můj?Děkuji vám za rady.

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar fatalwir

U mého kámoše doma mají starý klasický lis. Myslím že hydraulický.

 

hodnocení

2x

Mohu doporučit:

Champion Juicer 2000 - 8000Kč

Catler JE 4010 - 4500Kč

Rohnson R 427 - 1300Kč

hodnocení

Zkusím se podívat na ten champion juicer na heurece.Díky.

Není za co děkovat.

Pokud by jste se pro něj rozhodla, berte na vědomí jeho vyšší hlučnost. Máme doma 2 kusy, kupovali jsme jej před lety za dvakrát vyšší cenu než je v CZ současná. Přesto běží ke vší spokojenosti dodnes. Pravdou je, že se jedná o komerční výrobek, u něho je cena nadsazená. V US na Amazonu jej lze zakoupit za nějakých 4500Kč. Oproti 8500Kč je to docela rozdíl, ne?

hodnocení

Champion je už doma a jsem z něho nadšená.Dali jsme si ho s manželem ,jako předčasný dárek k vánocům.

 

hahanaj*
hodnocení

0x

náš děda používá tento a je z toho moštu dost najednou

jipos.cz/...

 

lidus*
hodnocení

0x

Odšťavňovač žádný, je to šílená práce (vykrouhat jablka, nakrájet aby vlezla do otvoru a po každé umýt odšťavňovač), výsledek je stejně málo šťávy a mokrý odpad. Ten náš je uložen mezi jiné, podle mého muže nutně potřebné, užitečné krámy pro naši domácnost. Nejlepší je namoštovat u zahrádkářů, chalupa 21kg jablek-15l moštu cena za kg / 2kč pro člena a 2,50 nečlen. A to máme na chalupě nerez krouhač a lis na elektřinu ale kdo by se s tím otravoval za tu cenu. Moštuje se každý pátek celý den dokud jsou jabka a tak máte na týden čerstvý, z posledního nerozdávám ale dám do PET lahví zamrazit. Vyškovsko. Pokud vím je moštárna i v Brně jen za 1kg berou 3kč.

 

jabraka*
hodnocení

0x

Jablka na mošt se zpracovávají tak,že se nejprve drtičem rozemelou a vzniklá kaše se pak lisem na ovoce ručně šroubovým lisem nebo hydraulikou vylisují.Šťáva odtéká přes filtrační plachetku do sběrné nádoby.

JABRAKA

garden-technik.cz/...

 

hodnocení

0x

Na chatě soused používá starou řádně vymytou odstředivku. Má na míru ušité sáčky ze lněného plátna. Nadrcené ovoce tam nasype (množství je nutno odzkoušet aby to moc neházelo) a zapne motor. Když je vytočeno sáček vyjme, vysype a vypere, ale mezi tím už odstřeďuje druhý. Má to výhodu, že nemusí nikam jezdit a čekat. Možná, že nemá tak velkou výtěžnost, ale výhoda je, že moštuje kdy se mu zachce.

jabraka*

Já také používám tento způsob,ale na odfiltrování kvasu,abych nepálil i všechen balast.Ale u ovoce jsou pak velké ztráty.Z větších kousků se šťáva nevytlačí.Je potřeba lis.

JABRAKA

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]