Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odkud se mi dostali domů?

Od: samadoma* odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu ,našla jsem právě v dětském pokoji na parapetu u otevřeného okna švába:( ,myslela jsem ,že dostanu mrtvici...Ted přemýšlím ,odkud se mohl vzít ,zda mohl přiletět zvenku (údajně je špatný letec,ale okno bylo skutečně otevřené,čili realné to asi je),nebo je máme v bytě a kde je hledat,a hlavně odkud se vzali ,pokud je v bytě opravdu mám.Existuje nějaká jiná stopa ,která by jejich přítomnost prozradila ,mimo to ,než je uvidím?Prostě jestli mohu nějak jinak ještě zjistit,že jsou doma,aniž bych čekala ,než vylezou?Možná je to hloupý dotaz ,ale jsem z toho vážně vyklepaná

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Mohl přiletět, mohl i přijít od sousedů, můžete je mít ale i v bytě...

Kupte si lapač švábů (např. tady), abyste mohla potvrdit či vyloučit, že nešlo o náhodný výskyt, ale že se u vás usadili - pokud ano, objednejte si deratizátora, je nutné ošetřit celý objekt...

A - byl to vůbec šváb? ;)

doplněno 19.09.12 13:35:

Oprava: první odkaz má být sem...

doplněno 19.09.12 14:02:

..."nehýbal se ,jako by spal"... - no, taky mohl být obětí nedaleké desinsekce... ;) Žil ještě? ;)

samadoma*
hodnocení

Děkuji za info ,ano ,byl to šváb zcela určitě ,napadlo mě to hned ,když jsem ho uviděla ,pro jistotu jsem si zapla pc a porovnala ho s obrázky na netu :( nehýbal se ,jako by spal...

brambora*
hodnocení

2x

Dobrý den, zaprvé, opravdu Vás lituji.Šváb asi nepřiletěl,ale mohl přijít od sousedů. Moje sestra bydlí v čistém bytě a nedávno je tam taky měla..nastěhovali se jim do paneláku Vjetnamci a od nich se rozlezli čtyry patra nahoru i dolů. Takže možná máte taky takové "štestí". Jinak jste si je mohla přinést domů v nějakém podivném jídle (nechci být zlá,ale od vjetnamců). Jestli je doma máte poznáte buď klasicky,že zhasnete a tak půl hodinky počkáte..pak potichu rozsvítit a koukat a poslouchat,jestli se tam něco nehejbe.fuj.A nebo se mrkněte nejspíš do kuchyně a zezadu na skřínky nebo si úplně vytáhněte šuplík a koukněte se na něj zezadu-pokud tam uvidíte takové jakoby černé tečičky (většinou mastnějšího vzhledu) máte je tam. Pokud nic takového neuvidíte,tak projistotu ještě baterkou prosviťtě všechna zakoutí a všechny škvíry. Jestli ani tak nic nenajdete,tak je tam na 90% nemáte.Ale v tom případě je mají ti sousedi. To si pak kupte spreje a pastičky na šváby a nastrčte je všude kudy by mohli přilézt. Ale hlavně je musejí pozabíjet jejich "majitelé".

V případě,že máte tu smůlu a už u Vás jsou,tak mi jsme museli rozmontovat celou kuchyň,abychom se jich zbavili a mohli po nich vše umít.Nebo zavolejte deratizátora-bude to ale asi drahé.

Držím palce.Bára

samadoma*
hodnocení

nene ,jídlo od větnamců nekupuji ,ani netuším ,u kterých sousedů by tahle potvora mohla bydlet.Je mi divné ,že se nechtěl hýbat ,jakoby spal,ale u okna ,a je tam světlo ,takže žádný temný kout ,to místo nálezu mě mate.Samzřejmě pohledám ty možné stopy všude v bytě...děkuji i vám

michaltopic*

Šváb skutečně rejdí hlavně v noci. Ráno ho pak nejdete většinou spícího, takže stačí jeden dupanec a je po něm. Nekřupe to jak v některých filmech, ale vytečou mu střívka prdelkou ven :)

A z devítí švábů, co jsme pozabíjel po koupi bytu, tři spali a jeden byl už mrtev. Jestli jim došla potrva nebo trpělivost, to je mi jedno, hlavně že už jsem tam pak dalšího zatím nepotkal.

desinsekta není nějak moc drahá a hlavně má velký zájem na tom, aby se tyto případy nestávali. Takže by vám měli nabodnout bezplatné poradenství a také by mohli někoho poslat na omrknutí. Nevím jak byt, ale jeden vchod o 7 patrech prý stojí vyplynovat asi deset tisíc a platí to buď ten, kdo tam havět zanese (úmysleně) a nemá se k odstranění a pak také družstvo. Z bytového fondu. Ze zákona mají povinost situaci řešit. To mi bylo sděleno, když jsem mluvil asi s pěti lidmi, kteří mi pomáhali se šváby (měl jsem doma Rusy) ...

michaltopic*
hodnocení

2x

Měl jsem taky problém se šváby. Doporučuji v prvním kroku koupit monitorovací pásky. V podstatě lepící páska, která se dá na práh, nebo vedle prahu k místnostem .. šváb, který bude chtít projít, zůstane přilepen a vy podle směru, kde má hlavičku, poznáte, kam měl namířeno. Takto budete monitorovat po dobu několika dnů, spíše týdnů.

Když se nic neobjeví po dobu jendoho měsíce (až dvou), tak máte vyhráno. Byl to v tom případě jen náhodný čumprda, co zabloudil. Pokud jich najendou začne být víc, máte problém. Pak musíte za sousedy, zjistit, jestli také neviděli švába. A používat biolit, ten nám pomohl dost. Čeká se měsíc dva proto, že z vajíček se vylíhnou malinkatí švábi až po této době (záleží na druhu). A vy pak máte jistotu. A jestli se ten šváb nehýbal a byl mrtvý, tak to je dobré znamení...

samadoma*
hodnocení

No začal se hýbat ,až když jsem ho nabrala na noviny ,byl živý ,ale na tom parapetě byl na stejném místě tak půl hodiny,zatímco jsem si ho detajlně prohlížela*nevi* také nechápu,ale dělal na mně dojem ,že spí.Ty pásky dostanu v drogerii? asi to polepím po celém paneláku na chodbách

michaltopic*

V Plzni kde byldím je velká firma Desinsekta.cz. Zkuste jestli nemáte blízko pobočku nebo tam zavolejte, třeba vám dají kontakt. Jsou opravdu velmi ochotní (jednou mi pán volal a 25 minut jsem poslouchal přednášku jak šváb žije, co jí, jak ho zabít, jak ho zabíjí jed, jak funguje trávení, nervová soustava, prostě všechno). A pásky mi nabízel. Asi 5 pásek za stovku tuším. A říkal že se dají sehnat i jinde, ale to si teď nevybavím kde. Zavolejte si tam, uvidíte, poradí vám ...

doplněno 19.09.12 14:19:

Jo a spící šváby jsme tedy měli taky a mě to přišlo, jako kdyby si šváb v noci chodil sem tam, v pohodě, nikým nepozorován a pak usnul na podlaze. Něco jako když jde chlap z hospody v noci a usne na lavičce. Takhle jsem jednoho ráno našel. A bylo to docela vtipné. Ležel, nehýbal se ... tak jsem nadzvedl nohu a že ho zašlápnu. A když jsem byl kousek nad ním, tak mi to přišlo, že se najednou probral a viděl, jak se na něj ta podrážka rychle blíží. Začal zběsile hýbat nožičkama a chtěl se obrátit a zdrhnout. Ale už to nestihl *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]