Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrtání do obkladů a dlažby

Od: millan odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se poradit, mám obložený umakartový jádro kachličkama a potřebuji z jedné strany do nich vyvrtat díru skrz umakart.

Mohu vrtat z druhé strany umakartu než jsou položeny kachličky? Nepraskně ta glazura? Jinou možnost právě nemám, jelikož potřebuji mít stejně díry jako byly.

Poté jsem se chtěl zeptat zda když vyvrtám díru do kachličky a pak do umakartu, jestli tam je lepší dát hmoždinku nebo jen vrut či samořezku, když tam budu chtít něco uchyit?

Poradil by mi někdo z vás? Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Vrtat můžeš pouze ze strany obkladů,a to vrtačkou bez příklepu a s vidiovým vrtákem.Do otvorů pro vruty použij samozřejmě běžné hmoždinky a odpovídající vruty.

JABRAKA

ladinpraha*
hodnocení

2x

Do obkladaček vždycky ze strany skloviny. Já si vždycky dlátkem, třeba vybroušeným z nastřelováku, napřed v místě vrtání odstranil sklovinu. Nikdy mi obkladačka nepraskla.

doplněno 18.09.12 21:42:

Snad nechceš na ty obkladačky věšet kuchyň.

itan71*

milan! Jinou možnost právě nemám
Když potřebujete vrtat z druhé strany tak se pokuste to odměřit metrem od podlahy a z boku pokud ta možnost je

itan71*
hodnocení

0x

Možná by to šlo ale to by jste musel hoooooooodně s citem a výsledek není stopro protože musíte počítat že kachle s té hladké strany je jak sklo,možná s citem vrtat a měřit hloubku vrtání až narazíte na kachličku a potom vyměnit vrták za ten co se používá na sklo a opět hoooooooooooodně s citem dovrtat a popř.chladit.*dril**pivo*

Moooooooožna se to podaří.*uf**uspech*

millan
hodnocení

Děkuji za rady, myslíte že to oprvadu praskne když to budu vrtat ze druhéstrany umakartu? Mám tam zavěšený umyvadlo :( a potřebuju to mít ve stejném místě :(

itan71*

Můj odhad je 90% že kachlička praskne to nikdo nezaručí že nepraskne

Jedině vrtat hoooooooodně s citem

doplněno 19.09.12 21:04:

Tak do nich neklepat a nevrtat možná že vydrží a záleží zda dotyčný nedělal při lepení koblížky

ladaadal*
hodnocení

0x

Já bych typoval, že praskne na 99%.

hodnocení

0x

Pkd neprskne nebo ji celou nevyrvete ven,tak zajisté budeokolí vrtu oprýskané,že ji stejně budete muset vymeněńit!

millan
hodnocení

Dobrý den tak kachlička nakonec nepraskla, ale jak jsem ji dovrtal upadla :( Myslíte že byla špatně přilepená když byla nalepená jeden den?

Nebudou ostatní kachličky padat?

ladaadal*

Když do nich nebudeš zezadu vrtat, jak jsme ti tu radili, tak padat nebudou.

trekion*
hodnocení

0x

Zkusil bych to vyvrtat tímhle vrtákem salex-naradi.cz/.... Mám ho doma a lazuru mi nevyštípl. A otvor je hezký, neotřepený. Doporučuji.

doplněno 15.10.12 10:29:

salex-naradi.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]