Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tmeleni SDK v podkrovi

Od: remix® odpovědí: 6 změna:
Dobry vecer, pustil jsem se do vybudovani kompletniho SDK systemu v podkrovi. Stity, stropy, sikminy i pricky jsem udelal ze zadrokartonu. Momentalne jsem ve fazi tmeleni. Vsechny rovne plochy mam jiz hotove, tak stejne i vnejsi rohy.
Prave sem se zasekl na vyreseni vnitrnich rohu. Rohy kdy je uhel vetsi jak 90/, jsem vyresil paskou Ultraflex 325 (v momente, kdy sem ji platil, sem se malem obulil). Ovsem nevim, co s mezerou mezi prickou a stropem, v instruktaznim videu od Rigipsu rikaji, ze se to ma dotmelit sadrou. Je to dobre reseni? Puvodne sem myslel, ze to vyplnim akrylem, ale mam tam nekdy mezeru i 1cm. A tak stejne nevim jak vyresit vnitrni roh pricky. Na tom videu zas je ze dat pasku ultraflex. Tak nevim jak to co nejefektivneji vyresit. Prosim poradtw, predem moc dekuji..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Před nějakýma 10 lety když jsem to dělal já mi doporučili použít akrylát přes to že to bylo dražší řešení než páska. Přeci jen se při ukotvení na trámy může někde něco časem pohnout a akrylát je na rozdíl od sádry pružný. Při šířce spáry přes centimetr bych se ale así bál změny objemu při sesychání. A další mínus je že i přetiratelný akryl se při malování chová jinak než zbytek zdi penetrace nepenetrace.

jabraka*
hodnocení

0x

Napravovat chyby montáže sádrováním je vždy problém.Domnívám se,že pak by sádra měla skutečně jen vyplnit větší mezery,ale rozhodně by se to nemělo přehánět,po zatvrdnutí sádrového tmelu by nikde neměl přečnívat.Dotmelení pak provést pouze finální stěrkou.Použít akryl bych se rozhodl jen tehdy,pokud jde o spoje,které by se mohly pohybovat.A stejně nakonec spoj nechat zaschnout a zase dorovnat finálkou.Nesnažit se o provedení tmelení najednou.-Vzniknou tím po vyschnutí propadliny.

JABRAKA

hodnocení

pane jabraka abych pravdu rekl, nevidim ve vasi odpovedi nic tykajici se me otazky. Samozrejme mate pravdu v tom, ze spoje se sadruji na nekolikrat a vzdy to sadruju tak, abych to nemusel skoro vubec brousit. To uz sem se naucil, dva roky zpet kdy jsem delal SDK podhledy v kuchyni jsem jeste nebyl tak znaly a drzel sem se hesla ze radsi vice nasadrovat, vsak to pak zbrousim, no to byla fuska :)
No, tak ja ty spary mezi prickou a stropem vyplnim v plnem objemu sadrou a uvidime co se bude dit...
jabraka*

Spáry mezi stěnou a stropem řešíme skoro zásadně pomocí okrasných lišt z polystyrenu.Akrylují se jen jemné spáry pod ními

JABRAKA

ladin2*

zatmelit napoprve spáru nechat vyschnout ,znovu přetmelit a hned nato přiložit skelnou pásku k rohu a znovu přetmelit ,až zaschne tak znovu přetmelit,až zaschne ,lehce upozornuji lehce přebrousit a finiš pastou dotmelit a pak lehce vybrousit,předpoklad je užiti knauf uniflotu

azurit*
hodnocení

0x

Zatmelil bych a pro jistotu bych dal skelnou pásku a hlavně bych použil separační pásku (případně izolepu, kterou po hrubém zatmelení odříznete), nebo se mi osvědčilo tu část desky na kterou "dosedne" sádra vyplňující tu druhou desku přemalovat primalexem, protože na něj se tmel nechytne tak silně jako na sádru z desky. Spoj mezi stěnou a stropem téměř jistě praskne, možná né po celé délce, ale místy určitě (tmel drží o dost lépe na papíru, než na sádrové hraně desky) a výše popsané řešení má pomoci tomu, aby to prasklo v rohu a né právě ten 1cm pod rohem. Pokud jste zaritým nepřítelem i té praskliny v rohu, tak lze po kompletním dotmelení ještě přetáhnout vrstvičkou akrylátu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]