Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji v rodiném domku zateplit strop nevytápěné garáže, nad kterým jsou obytné místnosti. Vzhledem k maximální tloušťce izolace 8 cm, kterou mohu použít, dále parametrům, rozumné ceně a protipožárním vastnostem, se mi zamlouvá minerální vata Isover UNI. Jen nevím, jestli je tento materiál vhodný a zda a čím ho lze lepit a kotvit na strop? Děkuji za rady...
cinematic,
Isover UNI není určena k "potažení" lepidlem a perlinkou. Na tento učel je třeba použít fasádní tvrdou vatu. Zkuste slabě zatlačit do čediče jak se prohne..
Nevím jak se obáváte požáru, ale minule i Jarda doporučoval normální fasádní polystyren, pokud Vám jde i o lambdu 0,35 tak použijete dražší a lepší. Polyš je samozhášivý! Pokud na polyš nanesete lepidlo a perlinku nehrozí Vám problém.
Eps stačí přilepit a nekotvit, páč to není třeba.
Pánové, děkuji vám oběma za odpověď! Nicméně jsem lehce zmaten. Jak píše pan Jabraka, tak nějak jsem si to taky představoval, ale nebyl jsem si jistý právě tou "tuhostí"Isoveru UNI a tudíž možností lepení na strop. A jak píše pan Milan, že by stačil i polystyren, tak u toho se mi zase zamlouvá to, že není nutné vrtat tolik děr do stropu a stačí lepidlo. Ale co se týče požární bezpečnosti, tak jsem žil v domnění, že právě v garáži by polystyren neměl být, dokonce jsem někde četl, že by ho mohly poškodit třeba i případné výpary z ředidla apod., kdybych něco dělal v garáži (občas ji použiju jako dílničku, asi jako většina baráčníků, nemajících jiné prostory).
Takže myslíte, že bych mohl na strop nalepit třeba tenhle polyš a bude to po stránce izolace fungovat jako ta vata? stawebniny.com/...
Hmm.. jenže ta fasádní deska, např. Isover NF333 má, koukám, horší lambdu a vyšší cenu než UNI i polyš... no, každopádně díky za rady, budu o tom ještě chvíli dumat a ráno něco koupím...
cine, pak nezbývá, abyste si ověřil naše názory. Zkuste se podívat na vyrobce Isover Častolovice, zdali lze uvedená vata natáhnou lepidlem. (všechno jde). Dojděte do stavebnin, aby Vám ukazali UNIčko a fasádní vatu. Uvidíte rozdíl v tuhosti. Jen natažením lepidla promáčknee desku...
Ujištuji Vás, že výpary va Vaší garáži nepoškodí polyš. Já mám desky 120x250cm, lehce přilepeny a opatřeny jen bílou barvou.
Pracuji s lepidlem, je tam i kotel na pevná paliva. řádím tam s flexou (ale opatrně)..
doplněno 18.09.12 21:13:Barák shoří i s vatou. pod tím stropem při hašení nikdo nebude stát..
Rozhodně,pokud se týče požárních vlastností,nedoporučuje se do garáží,ani do vstupních prostor bytových domů polystyren.Ten,i když je samozhášivý,má neblahou vlastnost,že se při požáru taví a skapává.Proto ani takovou izolaci nelze zkolaudovat.Asi by to měla být fasádní deska
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.