Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych poradit jak a čím zateplit dřevěný strop viz. obrázek. Jedná se o malou provozovnu (cukrárna) se sedlovou nezateplenou střechou a do budoucna se neplánuje žádný podkrovní prostor - pouze přístup pro kominíka ke komínu. Délka stropních trámu je cca. 9 metrů (kvůli průhybu uprostřed trámu uchyceno tyčovinou ke střešní konstrukci), zdivo Porotherm 30 cm, po obvodu zatepleno polystyrenem 12cm. Zatím je strop pouze z desek 5 cm. Co použít na zateplení stropu a v jaké tloušťce, polystyrén (tabule) nebo vatu? Použít parozábranu, jakou a kde? Děkuji za rady
Složení od spodu:
1) parotěsná zábrana třeba Jutafol Al 150(170)
2) Izolace Schwenk role DF1 s lambdou 0,039 v síle 24-30cm (cena je do 500Kč za kubík!)
3) zakrýt proti prachu a špíně membránou Jutadach 95
4) z krovu zavěsit pochozí lávku
5) co dál není ještě jasné?
doplněno 18.09.12 12:54:Pokud máte membránu, tak nečistot tam nebude mnoho. nedávat Jutadach95!
Milane,
já to mám udělané tak jak píšete, jen tu membránu 160 mám ve střeše až po hřeben.
Tak myslíte položit tam ještě jednu slabší membránu přímo na tu vatu?
Děkuji za radu, raději přikládám obrázek jak by to tedy mělo správně vypadat v mém případě, kdy sedlová střecha je konstrukce - trámy,desky, lepenka a střešní krytina (plech). Jen mne ještě zajímá zda nebude nějaký problém (plíseň,hniloba,vlhkost) na přechodu mezi prkny a folií Jutafol. Přece jenom to bude bez kontroly.
pajars- o zateplení mezi krovy jsem neuvažoval, protože tam není moc místa a nosnost stropu (eventuálně budoucí podlahy) není moc veliká
nováčku, ve Vašem případě je již kontaktní membrána zbytečná.
Nerad kritizuji kolegu Jabaraku, ale nesouhlasím s jeho názorem. Je jedno, zdali to je cukrárna či lékárna. Vždy tam bude větší parciální tlak a případná vlhkost se bude šířit i do stropu. Pak se ve vatě bude dělat rosný bod, a pokud poslachnete Jardu a uzavřete těsně půdu, aby nemohla odcházet může být problém s plísní.
Musíte si vybrat, buď poslechnete moje rady, nebo Jardovi, či jiného.
Jí svoje tvrzení podložím sdělením firmy Juta a panem Ryplem, který je odborník, Zkuste položit dotaz i zde:
pořípadě se vzdělat zde:
všimněte si odvětrání ve hřebenu, prosím, neplést si ho s odvětrávací taškou..
Omlouvam se za "tupy dotaz" , ale nevim zda jsme si rozumeli ohledne zatepleni stropu. Potrebuji zateplit strop(nyni oznaceno barevne) nad provozovnou. Provozovna (mistnost) je prozatim oddelena od pudy pouze temi prkny 5 cm a kvuli uniku tepla chci zateplit strop mistnosti Nejsem si jisty zda bude dobre pouzit parozabranu Jutafol 95 primo na prkna(podlaha pudy) a potom vatu. Vlhkost kterou vytvori lide a provoz se bude podle mne potom drzet v prknech a pod parozabranou a nebude moci prolinat na pudu, kde by byla odvetravana pryc. Nebude lepsi pouzit primo na ty prkna nejakou paropropustnou folii a pak polozit vatu. Prosim o znovuposouzeni meho dotazu. Dekuji
na prkna bych dal parotěs-nebo folii a pak rozroloval vatu,dejte jí křížem aby se pak překryly spáry ,na síle záleží na vás ale pod 20cm už bych nešel,polystyren na pudu moc ne papají ho myši,jinak bych tam udělal lávku pro kominíka ,co máte ze spoda jakou skladbu?vždy zateplovat ze studené strany
co varianta zateplit mezi krovy to vás nenapadlo ,co když si vzpomenete časem využít pudu?
Zateplit na půdě,v cukrárně bych parotěsku nedával,jednak se tam bude pořád větrat,tudíž tam nebude přetlak par ve vzduchu.Budou tu i poměrně dlouhé pauzy,kdy se nebude topit.Přes propustný strop se vlhkost uvolní na půdu.Půdu ale dobře uzavřít,aby se neprochlazovala přespříliš větrem.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.