Nejste přihlášen/a.
Čaute,
jak zjistím, že na bytě nevázne žádný úvěr (mimo hypotéky)? Jde mi o to, že při koupi bytu v domě, který je po revitalizaci, je možnost, že ta revitalizace byla financována úvěrem, a tím pádem by část tohoto úvěru vázla na každém bytě... je-li moje úvahá správná. Pokud ne, opravte mne prosím. Zjistím tohle z listu vlastnictví? Byt je v OV, takže žádné družstvo asi nehrozí, že?
Díky
na domech s nedávnou revitalizací to tak bývá, máte pravdu. Zjistíte to od sousedů jinak ani nevím. Platí se to totiž přes správce bytů, který spravuje i_zároveň fond oprav, do něhož se vkládají měsíčně peníze. Zjistěte výši platby do fondu oprav. Pokud se jedná o částku do 500kč/měs je revitalizace nejspíše již splacena.Pokud je to měs. více 1000kč budete dál tuto částku platit a nejpíše se jedná o splátku úvěru na revitalizaci. Důležité je však zjistit, jestli je dům podporován progr. Panel nebo Zelená úsporám, kde je z státní kasy část nákladů nebo část úroků z čerpaného úvěru proplácena zpět konkrétnímu domu. Obvykle to je tak,že dnes koupíte byt v revitalizivaném domě za př. 2miliony a pak ještě 10 let přes fond oprav splácíte úvěr na revitalizaci,obvyklečástkou kolem 1500 až 2000/měsíčně podle velikosti bytu. Je totrochu podfuk ze strany prodávajícího,kdy prodává reálně byt v zrevitaliz.domě, ale tu revitalizaci si zaplatíte následně vy formou fondu oprav.
doplněno 17.09.12 20:58:obvykle by Vám mohli odpovědět na správě bytů daného domu. Do LV se úvěry na revitalizace myslím nezapisují. Každop. si LV nechte vytisknout na KN za poplatek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.