Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
letos v únoru (tedy před více jak půl rokem) jsme si pořídili nové PVC. I přes dobu, po jakou lino máme a neustálé větrání, je neustále cítit nepříjemný chemický zápach. Jakmile se třeba přes noc nevětrá, zápach je velice silný. Na PVC nebylo použito žádné lepidlo, pouze tmel k vyplnění spar v dřevotřískovém podkladu. Prodejci jsme se už ozvali s žádostí o reklamaci, ten poslal vzorek na expertízu do Belgie, odkud toto konkrétní PVC odebírá. Z Belgie přišla zpráva, že v materiálu není žádná těkavá látka, tudíž není důvod k reklamaci. Nám se to ovšem pochopitelně nezdá a chceme záležitost řešit. Typ lina je Jumbo 735. Máte někdo podobný problém?
Celý problém nemusí být v tom linu. Není pod ním vlhkost? Houby a plísně totiž dokáží to PVC docela slušně rozkládat. Pokud není podklad dokonale suchý nebo vlhkost kondenzuje, ten zápach je s přibývajícím časem nesnesitelný.
Každé PVC lino obsahuje přísady,jimiřž se ovlivňují vlastnosti PVC.Změkčovadla,stabilizátory a vosky.Dnes už se používají jen zdravotně nezávadné přísady,není proto důvod se znepokojovat lehkým pachem .I nátěry stěn nebo lazury na dřevo uvolňují těkavéprodukty,nikdo kvůli tomu výrobky nereklamuje-.
JABRAKA
Máte někdo podobný problém?
Ano měla jsem stejný roblém. Nakonec nesmrdělo lino, ale dřevotříska pod ním i když byla suchá. Jak se přikryla linem, smrad. Dřevotříska byla odstaněna a opět se mohlo v ložnici spávat.
Dobrý den,
mám ten samý problém. Odborná firma mi nalepila lino před více než rokem do novostavby. Stále cítím dost intenzivní zápach i přes otevřená okna. Také jsem PVC reklamoval a také putoval vzorek do Belgie. Výsledky zatím nejsou, ale počítám, že se od toho taky výrobce distancuje. Jak jste to nakonec po třech letech vyřešili?
Dobrý den,
podobný problém jsme měli také, zápach byl určitě z lina, přešlo to po cca 3 letech, zápachu samozřejmě ubývalo postupně. Jedná se o malou garsonku 1 KK, tak možná že ve větším prostoru to zmizí dřív. Podklad byl starý beton.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.