Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké klíče místo FAB?

Od: gorka* odpovědí: 11 změna:

dobrý den, po koupi bytu bych si chtěl vyměnit vložku zámku. Majitelka měla 5-7 let staré bezpečnostní vložku FAB. Myslel jsem si, že tato značka je dost kvalitní. Zámečník mi ale doporučil Guard, že FAB je zastaralý a nevím, co ještě říkal... Kterou konkretní značku byste doporučili, abych měl jistotu, že jsem udělal vše pro bezpečí svého bytu? Investovat bych chtěl max 2000 Kč. Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Vybíral bych z této nabídky, tato firma si nemůže dovolit prodat nekvalitní zboží:

mkares.cz/...

- samozřejmě můžete koupit kdekoli, berte to především jako inspiraci k výběru kvalitní vložky...

gorka*
hodnocení

děkuji, hlavně super kontakt, bydlím totiž v Praze

hop®

Není zač, pokud půjdete konkrétně do tohoto obchůdku (kousek od metra Strašnická), paní prodavačka Vám ráda pomůže s výběrem a poradí, pozdravujte ji od Hopa ... ;)

hodnocení

0x

Ono nejde jen o vložku, ale o celý štít. Vložka by měla být odolná proti odvrtání (tedy s diamantem nebo jiným tvrdým materiálem zabudovaným v čele před stavítky, ale i proti odvrtání cylindru), ale i proti vyhmatání, bratru za pšt tisíc. No a když si ji pořídíte, tak vám někdo například roztáhne futra heverem a nazdar.

hodnocení

0x

FABku klasiku jsem schopen lousknout do 3 sec. takže opravdu doporučím na takový "obyč" zámek nespoléhat...

ladaadal*
hodnocení

0x

Zdejší rádcové mají pravdu, nezáleží na vložce, ale na její ochraně a na štítku. Toho zámečníka kopněte do zadní části. Kdyby o tom něco věděl, tak by vám prozradil, že Guard, Mul T Lock, stejně jako IKON, BAB, Abbloy, Trioving a několik dalších se už dávno vyrábí ve FABu v Rychnově, na stejných mašinách, stejnými lidmi, jen na výstupu se na to narazí značka dle požadavku zákazníka. A u všech jsou různé třídy bezpečnosti. Když zvolíte tu nejvyšší, bude to něco stát, ale snížíte riziko, které ovšem neodpadne nikdy. Navíc je i možnost rozevření futer, takže zámek není všechno. Jinak i bezpečnostní prvky proti odvrtání se plní již v Rychnově. Jedná se o ocelové kalené, nitridované, ale i jinak upravované pro vyšší tvrdost kolíky, kuličky, válečky, které se dávají dle pezpečnostních tříd před stavítka, mezi stavítka, vertikálně či horizontálně. Je toho přehlšle druhů. Asi vrcholem (zatím) je verso click, pocházející z USA. Elektronika v klíči i zámku, navíc klíč nejde středem bubínku a místo stavítek má planžety. Ale tam bude cena převyšovat cenu mnohých masivních dveří.

Elektronika v klíči i zámku

To bych nebral. Jednou Vám dojde baterie v klíči, nebo ho třeba upustíte do louže a nedostanete se domů.

jarous*
hodnocení

0x

V případě volby "atypu" bych se také zajímal o případné zhotovení náhradního klíče. I když pro někoho možná může být zajímavé spojit tuto potřebu s návštěvou např. Vídně...

ladaadal*

Proč do Vídně? Atyp samozřejmě vyrobí výrobce. Lze objednat u jakéhokoli firemního zastoupení (ne u kdejakého zámečníka) a myslím, že ho udělají dle technické karty, tudíž ani nepotřebují originál. Nafrézujou i nakódují ho podle kódu karty.

jarous*

Když jsem si nechával dělat bezpečnostní dveře a nabízeli mi možné vložky, byla zmíněna u některého typu případná nutnost výroby ve Vídni (také zmíněná Evva). Jak jsem koupil tak prodávám, možná blbě. Ale dostupnost služby v případě potřeby vyrobit náhr. klíč je pro mě osobně velmi důležitá. Každopádně nějak se ta kartička nebo klíč musí dostat k tomu výrobci náhr. klíče. Pro mě to vyjde nastejno, jestli tam musím fyzicky osobně nebo to musím dát fyzicky nějaké osobě, aby mi to vyřídila.

ladaadal*

Ale Ewa tady nikdo nezmiňoval. Assa (FAB) má obchodní zastoupení v každém větším městě, což myslím není pro nikoho nijak velký problém. To prostě patří ke zvýšené bezpečnosti. Nebo si pak ještě lze platit PCO, to už holt záleží na tazatelce, co si vybere.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]