Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce ploché střechy

Od: rosstik* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chystáme se rekonstruovat plochou střechu na 40 let starém řadovém domě včetně výměny 2 stávajících kopulových světlíků a zajímaly by mě názory na násl. otázky:

1) tloušťka izolace polystyrenem (strop je fošnový, jestli je tam nějaká izolace tak zanetbatelná...) - jestli 20 cm nebo raději 30 cm (na domě máme 16 cm + plastová 6-ti komorová okna s trojsklem a 3. těsněním, tak abych izolaci střechy nepoddimenzoval)

2) materiál střechy - nabízí mi buď pvc fatrafol nebo modifikované asfaltové pásy za srovnatelnou cenu - vzhledem k dosavadní špatné zkušenosti s ipou bych se přikláněl k pvc?

3) jak řešit světlíky - jestli osadit nové, např. od veluxu nebo mi nabízí i střešní okno roto s rámem pro ploché střechy - co by bylo lepší z hlediska úniku tepla? preferuji spíše světlík, asi bude levnější a je ve výšce 2,5 m, takže bych z okna stejně neviděl...

Díky za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Ad 1. Je to trošku málo informací, ale ´pocitově´ bych dal30...

Ad 2. Určitě fatrafol - zvlášť, pokud je za dobrou cenu...

Ad 3. ´Hlasuju´ pro světlík...

doplněno 17.09.12 12:40:

Přiznám se, že bych parotěsnou folii dal - postarší IPA pravděpodobně parotěsná nebude a vlhkost by posléze kondenzovala na/v tepelné izolaci (polystyrenu) a celá konstrukce by byla trvale mokrá...

rosstik*
hodnocení

Ještě mě napadla jedna otázka - je nutné dát pod polystyren parozábranu nebo lze jako parozábranu využít 2 vrstvy původní ipy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]