Dobrý den, rád bych se zeptal zkušenějších na jejich názor. Letos v létě jsme se nastěhovali do rodinného domu. Dvougenerační, v souč. době obývané pouze přízemí, nezateplený, v přízemí nová plast. okna, stáří cca. 30 let, topení plynové, teplovodní,rozvody v mědi, kotel Dakon Dagas 02-24BK s ohřevem vody. Rádi bychom do přízemního bytu instalovali topidlo pro přitopení v ranních a večerních hodinách, abychom nemuseli ohřívat kotlem vodu v celém systému. Jedná se o obývací pokoj spojený s kuchyní o celk. objemu cca. 150m3, v místnosti je i komín. Původně jsem přemýšlel o krbových kamnech, ale nyní bych spíše volil plynové topidlo kvůli pohodlnější obsluze a hlavně možnosti nastavení termostatu a časovače pro přitopení ráno. Nedaří se mi, ale najít vhodné topidlo s dostatečným výkonem a zároveň automatickým zapalováním bez plamínku. Doporučí mi někdo něco použitelného, případně poradí jiný druh přitápění? Děkuji.
Pokud máte na mysli chytřejsí wawky, tedy topidlo s odtahem spalin skrz zeď, hledejte topení "karma beta electronic", je více typů, podle výkonu...
doplněno 16.09.12 17:50:
Psal jste "přitopení" ne stálé topení. Pokud topidlo nevyhovuje výkonově, bude asi třeba osadit více topidel, ideální ohledně ohřevu je mít topidla pod okny...
dada09*
Na ty jsem se díval, ale největší model Beta 5 má výkon 4,7 kW a je doporučen pro místnosti do objemu 100m3, což si myslím, že je pro naše použití málo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.