Nejste přihlášen/a.
Dobry den
Potrebuju poradit jak zateplit sokl(viz obrazek) .Hydroizolace neni pretazena pres a nalepena kolem obvodu domu(jiz jsem tak stavbu prevzal)Ptam se zdali musim dodelat i svislou hydroizolaci a kdyz tak jak ji napojit na tu vodorovnou?
Predem diky za odpovedi
doplněno 16.09.12 15:06:A jeste jedno foto
Spojovat je není třeba, zakopejte dokola nopovou (kopačkovou) fólii do nezámrzné hloubky. Pak si označte výšku do které budete mít terén a zbytek obložte extrudovaným polystyrenem.
Derna, od lepenky dolu dáte vodorovně desky XPS.o šíři 60. Nevidím jediný důvod, proč odkopávat a vkládat a vkládat nopovku. Vždyť je to zbytečné mrhání peněz a práce. navíc proč do zámrzné hloubky?
Kde je úrověň vnitřní podlahy a kolik je tepelné izolace na podlaze?
doplněno 18.09.12 11:59:klidně i perimetr ale bez nopovky!
Jeste jsem poprve zapomel napsat ze chci kolem baraku drenaz.Tak jsem nakreslil podle toho co rikate jak si to predstavuju..Me slo i o ten detail jak je napojena izolace soklu k fasadnimu polystyrenu aby to tam nak nevzlinalo.
derna,
tento obrázek se mi již nelíbí, proč je tam mezera mezi izolanty?
a proč drenáž? vy povrchovou vodu necháte vsáknout přes štěrk do trubky, a co tam udělá ta voda? Hned na povrchu jí odveďte pryč...
doplněno 19.09.12 18:02:Nevím co sledujet drenáží kolem zdí.
Zkuste ICQ55180641, nebo skype: milancukrar a povedeme polemiku on line.. zde by to bylo na mnoho dní a opět odjíždím na dovču..
doplněno 19.09.12 18:03:špalety na oknech se mi líbí!
Proč nopovku? Protože je přesně k tomu určena, sníží nasákavou vlhkost. A proč do 80 cm? Tak třeba do 20 cm, když je to tolik pracné. Když napadne půl metru sněhu který se postupně bude vsakovat do základových pásů, pod tím XPS až po izolaci, pak to pěkně párkrát zmrzne. To bude pěkná fasáda ... o obkladu toho soklu ani nemluvím.
wlezley, tak to sice není, ale to je na dlouhé vysvětlení.
sníží nasákavou vlhkost... ale čeho? Jako že do XPS který je nenasáklivý nedojde vlhkost? nebo že pod lepenku nedojde vlhkost? vlhkost základových pasů bude vždy, proto tam je hydroizolace, aby se nešířila vlhkost nahoru!
Respektuji Váš názor, ale tak to opravdu není, přestiože je toto hodně modní a dokonce dávají i nopovku špuntama k XPS, když to má být obráceně, špuntama ven. (pokud má nopovka mechanicky ochránit XPS)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.