Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Potřeboval bych od někoho poradit kdo má zkušenosti s izolací dutin mezistěn. Při rekonstrukci starého rodinného baráku jsem přizdil příčky kolem obvodové zdi z dutých cihel cca.7 cm a nahodil omítkou a po předešlé zimě zeď byla hodně chladná (teplota cca.13 st při venkovní teplotě -20st). Nechal jsem si poradit od starších fachmanů, že dutina izoluje nejlíp,ale mě to tak nepřišlo. Prosil bych o radu nějákého vhlodného materialu, kterým bych tuto mezeru mohl vyplnit a tak odizolovat. Stříkana a litá izolace je moc drahá a na tu nemám. Jinak mezera je cca.30 cm a výška prostoru 150cm, délka 12m . Prej je nějaka izolace, která se fouká a její složení je z polystyrénu a mleté tvrzené pěny. Vaty se bojím ,protože táhne vlhko.
Děkuji za odpověď
Zdá se,že máš ohledně izolací dost v hlavě guláš.Pokud v tvé situaci naplníš dutinu čímkoliv,.postupně ti obsah zvlhne a tvoje náklady i izolace půjdou do frelu.Jediná možnost je zaizolovat barák zvenčí.
JABRAKA
Foukaná izolace existuje, dokonce několik typů. Na bázi celulózy, minerální vlny nebo polystyrenu. Chtělo by se poptat ve vašem okolí po firmě která to dělá. Cena samotná je docela solidní, ale pokud tam budou vícenáklady (třeba cestovní) je to na zvážení. Přípravu na zafoukání by jste si mohl udělat svépomocí a jen využít toho stroje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.