Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych se optal, co se stane, když přidám sůlklasickou, mořskou nebo hrubou do sádrové omítky.
Sádra má výborný absorční vlastnosti, uvolňující sůl by tak mohla mít zlepšující a uzdravující účinky na lidský organismus.
Napadlo mě, zdali to je dobrý nápad. vznikla by ´´solná jeskyně´´ velmí nadneseně řečeno..
Zajímalo by mě, tedy, zdali to již někdo zkusil, zdali sůl obsažená nevyprchá v několika měsících pryč.. a zdali se to vlastně nemine úplně účinkem... P.
Stačí se podívat na domy blízko silnic v zimě.Solí dostávají omítky všech druhů stračně zabrat.Mimo jiné si myslím,že solné jeskyně,které jsou prezentovány jako buhvíjak léčivé,jsou zase jen pohapouhý podvod za drahé peníze.Spíše je tu vliv autosugestivní,než působení soli.U moře jsou přítomny ve vzduchu aerosoly více iontů(Na,Ca,Mg,Mn,)A mnoha dalších mikroprvků.Nevšiml jsem si,že by v solné jeskyni byla mořská sůl v aerosolu ve vzduchu.Dokonce jsem byl v jedné jeskyni,kde byly stěny obloženy nějakým kamenem,bílým a poloprůhledným,rozhodně nešlo o sůl.Vypadalo to sice efektně,a spíše šlo o relaxaci v tichu,než o působení soli.
JABRAKA
Sul natahuje vlhkost. Kdyz je vlhky vzduch, tak si vsimni, ze sul je vlhka a mokra. Nevim, jestli by ty zdi nebyly vlhke. Dale mam strach o vlastnost te omitky po natazeni. Ta sul vytahne vlhkost ze sadry, ta nestihne vyzrat a uschne a pak nebude pevna. Ale zkus to. Treba tim neco objevis. Vem si OSB desku,vyznac na ni sektory a do kazdeho natahni experimentalni povrch a nech vyschnout, pak dej vedet. Zkus ruzne druhy soli, nebo zkus treba skalici...
Jeden muj znamy nasypal do omitky balotinu - takove ty mikrokulicky, co se davaji do vodorovneho znaceni aby se lesklo. Vznikla mu omitka, ktera po osvetleni bud takovy trpitivy dojem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.