Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

za co vyměnit přímotopy

Od: extom* odpovědí: 14 změna:
chci se zeptat co by jste doporučily protože to teplo znich je poněkud jiné, než jsem byl zvyklí od našich z bytu z ustředním topením, máme teď take byt 3patro cca 85m
našel jsem toto
primotopy.eu/...
nebo
olejove-radiatory.cz/...
děkuji!

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

itan71*
hodnocení

0x

Olejový má výhody i nevýhody dlouho se nahřívá ale taky déle hřeje ten druhý má opak.To v tom bytě nemáte žádné topení?Pochopil jsem že nemáte takže spíš bych radil ten olejový

doplněno 15.09.12 18:16:

primotopy.eu/... tento je vhodný do koupelen takže asi větší místnost jen tak rychle nevytopí a zřejmě bude častěji spínat

gordon
Mě se ten sálavý přímotop dost líbí. Myslím, že do koupelny je vhodný proto, že má krytí IP24. Koukněte na video:

zabu
hodnocení

0x

Za jiný způsob vytápění. Elektrický přímotop, zůstane přímotopem, a lepší to nebude. Topení elektrikou je pohodlné ale drahé. A změnou přímotopů na jiné přímotopy nic nevyřešíte. Bude to pořád stejně drahé. Když chcete platit míň, musíte buď snížit tepelné ztráty, nebo přejít na levnější způsob topení.

extom*
hodnocení

zatím máme obyč přímotopy a už mají svoje za sebou a teplo znich takové studené, je pravda ze ted v zime jsme meli pujceny olejak stary prenosny a ten pekne hral, este toto jsem objevil
elektrocb.cz/...

extom*
hodnocení

elektrocb.cz/... ještě jsem našel toto , topeni tam ted mame primotopy ale to teplo znich je divne... meli jsme pujcený olejak v zime a ten pěkně hřál
jendax

Zkuste klimatizaci .Ta taky topí( tepelné čerpadlo) .Za 1Kw dostanete cca 3kw pruměrně.

eshop.eta.cz/...

Tady s tím topí celý dum ve finsku

jendax

Tady je levnější elektronakup.cz/...

extom*
hodnocení

ale ta klima musí šílně vířit prach apod... ne?
itan71*

To už je Elektrické topidlo a ne jen přímotop. Přímotop je na ho...*hi*

extom*
hodnocení

co máte na mysli?
fiik*

extorme... my máme taky klimatizačku aji na topení a můžu ti říct že je to super... vlastně zabiješ dvě mouchy jednou ranou v létě se ochladíš a v zimě ohřeješ... prach to nevýří spíš naopak tá vnitřní jednotka má filtry takže je aji taková čistička... jako jesli ti to finance dovolí tu investici tak bych šel do klimy a koupil bych si jeden ten oleják (radiátor) a měl by jsi vystaráno...

weka*
hodnocení

0x

přesně jak se tu píše...šel bych do tzv tepelného čerpadla...stojí kolem 15tis na velký prostor a topí výkonem 4kwh a bere maximálně 0,9kwh výkonu za hodinu, což je paráda :) a v létě chladí podobným výkonem jako topí...:)

samozřejmě cena se odvíjí podle kvality, takže za 15tis už máte poměrně kvalitní jednotku topící i v -15stupních ;)

alice1*

Dobrý den,mám k tomu dotaz,protože mě to také zajímá.15 000 jsou krásná částka,pokud by se tím vyřešil problém.Jestli ale správně chápu,jedná se o výměnu za přímotopy,takže tam budou další náklady-topná tělesa,práce atd.Na kolik se tedy skutečně vyšplhají náklady na realizaci?

michal80
hodnocení

0x

Nejlépe vyměnit za nástěné olejové radiátory. Mají výbornou akumulaci, příjemný pocit tepla, nízkou spotřebu a nestojí tolik jako jiné alternativy. Provedl jsem výměnu na svém bytovém domě a nájemníci si to nemůžou vynachválit. A to samé já, při vyúčtování :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]