Nejste přihlášen/a.
Bude stačit na osvětlení vedlejší pracovní (spíš odkládací) desky kuchyňské linky? Samozřejmě ten bílý. Nemám zkušenost. Díky za názory.
doplněno 16.09.12 01:08:Nechápu, proč ne z Lídlu. Mám z Lídlu řadu věcí a poměr kvalita/cena mi vychází mnohem výhodněji než třeba v OBI. A pro doplnění - na "hlavní"kuchyňské lince (resp. pod ní) mám zářivku tuším 13W a v podstatě mi dostatečně osvítí celou kuchyň. LED pásek by měl být jenom doplňujícím osvětlením na protější "odkládací"lince. A líbí se mi na něm to, že ho stačí vzít a zapojit. A nemusím vymýšlet zvlášť pásek, zdroj a vypínač. Případně se dá vzít a použít úplně někde jinde. Takže asi tak.
led pásek bych třeba koupil v elektru typ čipu SMD5050 napájení 12 V teple bílá k tomu se prodává lišta hliníková, 15 x 9mm, s krycím matným demontovatelným plexi, délka 1m třepo po celé délce kuch linky , 2x záslepka pro lištu U15X9 , a hotový napaječ ten se dá sehnat takzvaný dotykový a i typ se stmíváním funguje tak že se dotknete té AL lišty a ledky se rožnou nebo vypnou při delším dotyku stmívají roztmívají. A adaptér 220V/12 stabilizovaný a Watáž dle odběru led. obchod hledat tam kde prodávají elektro součásky ( ten led pásek se vlepí do té AL lišty). Výhoda je taky že se led pásek stříhá po sekcích takže se dají nalepit v lište jen tam kam chcete světlo nebo je víc rozestoupit AL lišty jsou zůzné třeba pro 2 led pásky vedle sebe ( lišta hliníková 32 x 11mm, délka 2000mm, pro 2 LED pásky vedle sebe ) i ty spínace jsou ve více provedení ( SPL-ON-OFF spínač dotykový pro LED pásky, do lišty, ZAP/VYP, 12V/24V, 5A, 50 x 10mm, STL-4ST stmívač dotykový pro LED pásky, do lišty, VYP-25%-50%-75%-100%, 12V/24V, 5A, 50 x 10mm, DIMMER-až 8A stmívač pro LED pásky jednobarevné, dálkové ovládání, 12VDC, max. 8A, 114 x 58 x 35mm, cenově to vynde stejně jako to mají v akci. Kutilům zdar Dědek kompoolzavináč.iol.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.