Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přemýšlím o novém topení a vodě v rekonstruovaném RD máme hotové hrubé podlahy + hrubé omítky. Jde mi spíše o to kudy vést a jaké potrubí k radiátorům. Moje představa je tato nevim zda se to tak dělá. Cu nebo PPr trubku povedu nad betonovou mazaninou u stěny a vytáhne se k radiátoru. Poté na hrubou podlahu přijde cca 8cm polystyrénu+7cm betonvé mazaniny. Ležaté potrubí k radiátorům bude schováno v podlaze. Nebo se to dělá jako dřív že povede podél stěny nad úrovní podlahy. Ještě by mne zajímalo z čeho se dělá potrubí v podlaze ležaté a z čeho potrubí propojovací k radiátoru.
Jak se to dělá? Inu tak jak zákazník požaduje..
Pokud chcete potrubí schovat do podlahy, samozřejmě to lze, stejně tak jako ho "přiznat" a vést nad podlahou.
Cu potrubí vedené nad podlahou (pokud je délka rozvodu a viditelných částí "rozumná", není nic ošklivého...a kdykoliv se k potrubí dostanete, což v případě potrubí v podlaze samozřejmě nelze.
PP-R potrubí osobně radím nedávejte...Nejlépe Cu, nebo Al-PEX, lze i nerez...ale to už jsme cenově jinde.
Potrubí lze většinou kombinovat, ale není k tomu důvod..takže z Cu může být celý rozvod...ev. v podlaze AL-PEX...a viditelné potrubí Cu..
Záleží ale na více faktorech..i na Vašich preferencích.
jak napsal martin CU nebo ALpex, PPR ne.
osobne se priklanim dat vedeni do podlahy a vyvest k radiatoru z podlahy nebo az ze zdi, dle moznosti
ALpex 16mm cena cca 30-40,- m2
Cu 15mm cena cca 80-90,- m2 spoje a kolena nebo ohybacku
ja nemam rad v podlaze spoje a rad reguluji, proto budu mit vse v ALpexu (v podlaze) kde kazdy radiator ci mistnost bude tazena samostatne z rozdelovace a to hlavni zadny spoj, jen rozdelovac a radiator - to jen pro inspiracku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.