Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba plynu v 2+1

Od: zlobidla odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli je možné ve dvou lidech,v bytě 2+1,spotřebovat za 2,5 měsíce 110m3,když se tam skoro nevaří a máme jen plynový sporák a troubu?Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jozef111*
hodnocení

0x

Záleží na tom, za které měsíce to počítáte. Jestli je v tom i topení a ohřev teplé vody, tak to není žádný problém.

koukolik

s topením a teplou vodou by to vypadalo na mikroenergetický byt ... *smich*

koukolik
hodnocení

0x

Co je to "skoro nevaří"? Naše 4členná rodina kde se podle mě vaří "průměrně" (plynový sporák, trouba elektrická) spotřebuje na vaření průměrně 1m3 denně. Takže vaši spotřebu hodnotím jako mírně vysokou. Čím ohříváte teplou vodu?

jestl ito chcete rozklíčovat, zapisujte si denně spotřebu.

smiler

Noo 4 člená rodina 1m3 jen za průměrné vaření (nepočítáme topení ani ohřev) je myslím hodně.Sporáky si berou málo.

Zrovna v červenci jsem si celý měsíc zapisoval.A vyšlo mi 4 člená rodina průměrné vaření ale! k tomu ještě karma jako ohřev teplé vody na koupání a mytí(já s manželkou koupeme se denně) 0.83m3/den..(dcery se koupou dole tam je bojler)

koukolik

Zdálo se mi to taky hodně ale je to tak a nemyslím si, že je to chyba nebo nějaký únik. Stejnou spotřebu jsem naměřil i v našich předchozích bydlištích. Pro úplnost: za ohřev teplé vody plynem vytočíme denně také 1m3.

smiler

nooo zdá se mi to dost to vaření.Ale třeba vaříte nějaké specialitky:D..ale i tak je to dost.

Ten Vás ohřev teplé vody 1m3 pro 4 osoby už je ale ok.

Naše starší karma klasická Mora (že prý jsou to žrouti peněz) tak jsem to sledoval si vezme na jedno klasické vykoupání(prostě jsem celej až po hlavu ve vaně teplý vody)si vezme v průměru asi 0,35m3.

koukolik

Abychom se nebavili v hausnumerech:

1. Opravuji, nevaříme průměrně ale asi nadprůměrně. Vaří se u nás denně, máme dva syny, kteří sežerou hodně a já se také neošidím. Večeře bývají teplé. Vaříme si třeba i obědy s manželkou, které si pak bereme s sebou do práce - máme to v zaměstnání se stravováním komplikované. Občas se uvaří nějaká plpa pro psa.

2.Teď jsem se díval do nějakých tabulek a parametrů a 1m3 pro vaření na běžném sporáku odpovídá cca 2 hořákům 2 hodiny v provozu. Pro toho, kdo má přehled, jak dlouho trvá příprava teplého jídla to už není nereálná hodnota.

frantisekpetru*

Máme to taky tak, 4-členná rodina, každovečerní sprchování a vaření cca 3-4 týdně. Průměr 0,8m3/den za období červen - srpen.
Takže 110m3 za 2,5 měsíce se mi taky zdá neúměrně mnoho

hodnocení

0x

No zhruba mi to vychází tak, že by každý den musela být 8h v činnosti jedna 2kW "plotýnka" tedy její hořák.

Pokud je to tedy spotřeba jen za sporák a troubu...a plynem netopíte nebo neohříváte vodu, pak je to podle mne nesmyslně nereálné číslo.

olaf71*
hodnocení

0x

když bych to trochu porovnal s mým kdysi vařením, tak jsem spotřeboval za 4 měsíce jednu láhev plynu cena cca. 400kč. tzn. stovku na měsíc. ve vašem případě je to cca. 400kč na měsíc. přitom si myslím, že PB v láhvi vyjde dráž.

mowla*
hodnocení

0x

Pozvěte plynaře - buďto na revizi měřáku nebo na zjištění úniku, s plynem není legrace...

koukolik
hodnocení

0x

podezření na únik plynu nebo nějaký černý odběr si potvrdíte tak, že den nepustíte žádný sporák a za toto období si odečtete spotřebu

wladi*

Moje spotřeba ve dvou lidech za sporák, karmu nemáme, je 200m3, tedy za dva měsíce asi 42m3.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Mimo topnou sezonu,kdy používáme pouze sporák(kombinovaný,trouba elektro),máme spotřebu kolem 8-9 kubíků plynu.Z toho důvodu si myslím,že Vaše spotřeba je více než nadprůměrná.Doporučuji revizi plynoměru.

doplněno 13.09.12 17:48:

Samozřejmě že píši o měsíční spotřebě.

hodnocení

0x

2 lidi + tříletá dcera, karma a sporák, téměř denní vaření + denní koupání ve vaně...roční spotřeba 220 m3, podlě mě je to naprosto nesmyslná spotřeba

souhlasím, jedná se o odběr co do spotřeby ne pro kuchyni, ale pro kuchyni a kotelničku nebo minimálně karmu k tomu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]