Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli je možné ve dvou lidech,v bytě 2+1,spotřebovat za 2,5 měsíce 110m3,když se tam skoro nevaří a máme jen plynový sporák a troubu?Děkuji
Co je to "skoro nevaří"? Naše 4členná rodina kde se podle mě vaří "průměrně" (plynový sporák, trouba elektrická) spotřebuje na vaření průměrně 1m3 denně. Takže vaši spotřebu hodnotím jako mírně vysokou. Čím ohříváte teplou vodu?
jestl ito chcete rozklíčovat, zapisujte si denně spotřebu.
Noo 4 člená rodina 1m3 jen za průměrné vaření (nepočítáme topení ani ohřev) je myslím hodně.Sporáky si berou málo.
Zrovna v červenci jsem si celý měsíc zapisoval.A vyšlo mi 4 člená rodina průměrné vaření ale! k tomu ještě karma jako ohřev teplé vody na koupání a mytí(já s manželkou koupeme se denně) 0.83m3/den..(dcery se koupou dole tam je bojler)
Zdálo se mi to taky hodně ale je to tak a nemyslím si, že je to chyba nebo nějaký únik. Stejnou spotřebu jsem naměřil i v našich předchozích bydlištích. Pro úplnost: za ohřev teplé vody plynem vytočíme denně také 1m3.
nooo zdá se mi to dost to vaření.Ale třeba vaříte nějaké specialitky:D..ale i tak je to dost.
Ten Vás ohřev teplé vody 1m3 pro 4 osoby už je ale ok.
Naše starší karma klasická Mora (že prý jsou to žrouti peněz) tak jsem to sledoval si vezme na jedno klasické vykoupání(prostě jsem celej až po hlavu ve vaně teplý vody)si vezme v průměru asi 0,35m3.
Abychom se nebavili v hausnumerech:
1. Opravuji, nevaříme průměrně ale asi nadprůměrně. Vaří se u nás denně, máme dva syny, kteří sežerou hodně a já se také neošidím. Večeře bývají teplé. Vaříme si třeba i obědy s manželkou, které si pak bereme s sebou do práce - máme to v zaměstnání se stravováním komplikované. Občas se uvaří nějaká plpa pro psa.
2.Teď jsem se díval do nějakých tabulek a parametrů a 1m3 pro vaření na běžném sporáku odpovídá cca 2 hořákům 2 hodiny v provozu. Pro toho, kdo má přehled, jak dlouho trvá příprava teplého jídla to už není nereálná hodnota.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.