Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký nový kotel?

Od: cekrops® odpovědí: 3 změna:

Zdravím!

Uvažuji o zakoupení nového kotle pro vytápění menšího RD. Nyní mám klasický 20let starý kotel na plyn. Ale ríkám si , že bych mohl zakoupit nový - kombinovaný . Budto elektoplynový nebo plyn+"dřevo či uhlí" . Prostě nevím. A nebo koupit zase obyčejný plynový? Nemáte někdo z vás zkušenosti s tímto problémem?

Díky!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já také nevím...a ani nemohu vědět.

Pokud jste spokojen s plynem, kupte zase plynový...výkon zvolte dle stávajícího kotle, ev.nižší či vyšší, podle toho jak stávající kotel výkonově vyhovuje či nevyhovuje Vašim potřebám.

Zda dřevo či uhlí...to je na Vás, pokud Vám to finančně pomůže...a nevadí Vám obsluha těchto kotlů...nebo jejich cena.

Jestli platíte ročně nějakou rozumnou částku za teplo, pak to moc neřešte...pokud ne, pak řeště proč tomu tak není.

figurek*
hodnocení

2x

Co poradit?

Topení elektřinou byl, je a bude luxus i v kombinacích s ostatními zdroji.

Hlavní výhoda plynových kotlů je komfort, který poskytují. Na podzim zapnete, na jaře vypnete.

Osobně bych doporučil, když už chcete topit plynem i dřevem najednou, pořiďte si nový plynový kotel menšího výkonu než máte teď a jako druhý zdroj přidejte krbová kamna pro přitápění.

hodnocení

0x

Byl mi doporučen kotel od Italské firmy Imergas a jsem již 2 roky spokojen. Instalatér jich namontoval už přes 200 a má s nimi dobré zkušenosti. Je malý, tichý výkonný. Takže za mě - Imergas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]