Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodovodní baterie, kdo platí výměnu v nájmu?

Od: detergent* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den Vám všem zlatým lidičkám zde,kde je spoustu zajímavých věcí,které jsou nám užitečné.Mám jeden problém.Bydlím v bytě,kde máme majitele,kde platím za 2 +1 holý nájem skoro 11.000Kč.Potřeboval bych vědět,zda je majitel domu povinen mi vyměnit staré vodovodní baterie v koupelně u el.bojleru a u umyvadla.Tyto jsem si ještě pořídil v době,kdy bylo OPBH za své peníze.El.boiler je příslušenstvím bytu.Děkuji za laskavou odpověd a přeji hezký i když dnes deštivý den.!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

0x

těžko říct, byl jsem ve stejné situaci, nájem platím 8500 za 2+1 bez služeb, a přívodní hadičky k baterii za 80 kč jsem si musel koupit a vyměnit sám, protože kdybych čekal na majitele bytu až se rozhoupe, čekal bych dodnes a mezitím by proteklo netěsnícíma hadičkama spoustu vody :)

olaf71*
hodnocení

0x

slušný pronajímatel by Vám to vyměnil. sám jsem však na ně neměl štěstí. dá se i domluvit, že náklady budou odečteny z nájmu.

hodnocení

0x

Podobné záležitosti by měla upravovat nájemní smlouva.

Většinou hradí levnější opravy pronajímatel a na dražších se nájemník podílí určitou částkou.

Pokud toto nájemní smlouva neupravuje, dejte řeč s majitelem.

pavkazji*
hodnocení

0x

Můj bývalý pronajímatel to řešil tak že veškeré opravy,renovace atd ode mě odkupoval.Takže pokud bylo třeba opravil jsem vyměnil a předal účtenky.Poté přišel s kupní smlouvou zaplatil a bylo to.

Dnes tam již nejsem ,nechtělo se mi platit tolik peněz za něco co není moje.Tak jsem si vzal úvěr koupil svůj dům a mám klid.To jen na okraj k Vašemu nájemnému.*ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]