Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit, pokud někdo víte, kde se dá sehnat toto zavírátko od kliky od WC - viz. obrázek. Bohužel nevím jak se tomu říká odborně a zda je to ještě vůbec k sehnání. Klidně internetový obchod nebo Praha a okolí. Děkuji Monika.
Než tohle shánět na netu je lépe vyrazit do libovolného slušného ´železářství´ a vybrat si na místě. Tato kování navíc mají běžně i stavební superhyper.
Jen - velmi pravděpodobně už nikde nebudou mít tento design - a je potřeba kování (pročkování, když je to plast? ) celé - takže si musíte vybrat to nejméně do očí bijící. Případně je i celé vyměnit. Každopádně si rozlomený díl vezměte sebou (pokud byste se rozhodli vyměnit kování celé, vezměte i jeden krycí štít - bylo by lepší, aby nový byl větší, než ten původní - zakrýt ´vyměnu´).
to už se moc nevidí, jen v panelákových jádrových koupelnách a WC. kdyby dělal někdo rekonstrukci jádra, tak ty dveře s tímhle zavíráním bude určitě vyhazovat
a co je špatně? někdo v okolí vyhazuje při rekonstrukci dveře z WC se stejným zámkem a já si z toho vezmu potřebný díl. špatná rada?
Taky mě to napadlo, ale asi bych se nedočkala, máme to už několikrát slepované a během roku jsem bohužel během roku jsem na to že někdo vyhazoval staré dveře u nás v okolí narazila jen jednou, ale to " zavírátko " mělo úplně jiný tvar, takže nasadit by se mi ho nepodařilo na naše dvěře vyřeším to nejspíš úplně jinak, u nás ve firmě zkusím požádat někoho na montážích, zda by to mohl vyrobit podle předlohy
z nějakého plastíku..tak snad to klapne. Přesto díky za odp. Monika
Asi před rokem jsem měnila celý zámek v koupelně. Bylo by nejlépe vymontovat stávající - Povolit červíka na klice (takový maličký šroubeček na těle kliky, u dveří, bývá zezdola) a kliky vytáhnout , vyšroubovat šrouby z hrany dveří, vytáhnout zámek a s ním jít do železářství. Tam vyberou takový, který bude rozměrem stejný. Pak zámek zasunout, zašroubovat a dát kliky a je to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.