Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavírání u kliky WC-koupelna

Od: modixi12 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

chtěla bych Vás poprosit, pokud někdo víte, kde se dá sehnat toto zavírátko od kliky od WC - viz. obrázek. Bohužel nevím jak se tomu říká odborně a zda je to ještě vůbec k sehnání. Klidně internetový obchod nebo Praha a okolí. Děkuji Monika.

Zavírání u kliky WC-koupelna

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Samostatně tu kličku neseženete, jen kompletní kování. Dost nepochopitelně se to jmenuje kování na mezipokojový zámek. Dá se koupit ve specializovaných prodejnách se zámky, v Praze zkuste třeba prodejnu v Nuslích, Křesomyslova ulice (pod Nuselákem), nebo ve Vysočanech, Českomoravská 5.

modixi12
hodnocení

Děkuji moc, přibalím odpoledne do kabelky a vyrazím na obchůzku po Nuslích :-D Hezký den.

mowla*
hodnocení

3x

Než tohle shánět na netu je lépe vyrazit do libovolného slušného ´železářství´ a vybrat si na místě. Tato kování navíc mají běžně i stavební superhyper.

Jen - velmi pravděpodobně už nikde nebudou mít tento design - a je potřeba kování (pročkování, když je to plast? ;) ) celé - takže si musíte vybrat to nejméně do očí bijící. Případně je i celé vyměnit. Každopádně si rozlomený díl vezměte sebou (pokud byste se rozhodli vyměnit kování celé, vezměte i jeden krycí štít - bylo by lepší, aby nový byl větší, než ten původní - zakrýt ´vyměnu´).

olaf71*
hodnocení

2x

to už se moc nevidí, jen v panelákových jádrových koupelnách a WC. kdyby dělal někdo rekonstrukci jádra, tak ty dveře s tímhle zavíráním bude určitě vyhazovat

To jste fakt dobře poradil.

olaf71*

a co je špatně? někdo v okolí vyhazuje při rekonstrukci dveře z WC se stejným zámkem a já si z toho vezmu potřebný díl. špatná rada?

modixi12
hodnocení

Taky mě to napadlo, ale asi bych se nedočkala, máme to už několikrát slepované a během roku jsem bohužel během roku jsem na to že někdo vyhazoval staré dveře u nás v okolí narazila jen jednou, ale to " zavírátko " mělo úplně jiný tvar, takže nasadit by se mi ho nepodařilo na naše dvěře :( vyřeším to nejspíš úplně jinak, u nás ve firmě zkusím požádat někoho na montážích, zda by to mohl vyrobit podle předlohy :) z nějakého plastíku..tak snad to klapne. Přesto díky za odp. Monika

hodnocení

0x

Asi před rokem jsem měnila celý zámek v koupelně. Bylo by nejlépe vymontovat stávající - Povolit červíka na klice (takový maličký šroubeček na těle kliky, u dveří, bývá zezdola) a kliky vytáhnout , vyšroubovat šrouby z hrany dveří, vytáhnout zámek a s ním jít do železářství. Tam vyberou takový, který bude rozměrem stejný. *jasne* Pak zámek zasunout, zašroubovat a dát kliky a je to. *ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]