Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladba podlahy, polystyrén

Od: niko* odpovědí: 3 změna:

dobrý den,chtěl jsem si nechat poradit,jaký polystyrén.Jedná se o dvě spojené místnosti (pokoj a kuchyň) 36m2.

Momentálně je skladba podlahy - zemina,šterk,iglu zalité 7cm betonu 25-tka, ipa a jsou již položeny trubky (voda,odpad, plyn).

Vrchní vrstva podlahy bude lino.Do nuly mi momentálbě zbývá 22cm.Podlaha měla původně být dřevěná na trámech.

Prosím někoho se zkušenostmi jak co nejlépe postupovat dál.Myslel jsem na 150-180cm polystyrén a 4-7cm beton.

Jaký použít polystyrén,případně lepší nápad, jak se zbavit 22cm?

Předem děkuji za všechna doporučení

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

0x

niko

2xEPS 150 Z a 7cm betonu vcetne armatury

nebo

2xEPS 150 Z a sadrovou podlahu

nebo

liapor (zhutneny a zpevneny cementovym mlekem) a desky

nebo

rost s tramu, zaklop (OSB)

jabraka*
hodnocení

0x

pokud nebudeš dělat podlahové topení,stačí 10 cm polystyrenu.Pokud ho zaleješ betonem,tak karisíť na distančních podložkách (1cm nad polystyrenem) a betonu nejméně 8 cm.Beton lze nahradit dvojdeskou podlahového sádrovlákna.

JABRAKA

stavbaonlinecz
hodnocení

0x

Dobrý den, polystyren je ideálním, jednoduchým a zároveň asi nejlevnějším řešením. Pro daný účel použijte polystyren EPS 100Z nebo EPS 100S, to jsou podlahové polystyreny pro běžné bytové zatížení. Na tyto polystyreny je zapotřebí minimální vrstva 6-7cm betonu, případně 5cm anhydridu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]