Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorová sekačka

Od: aloisb® odpovědí: 13 změna:

Motorová sekačka nám nechce startovat. Vyčistil jsem svíčku a vypadá to, že tam nejde benzín. Ještě před tím jsem vyčistil vzduchový filtr, byl zanešený prachem a kousky trávy. Zajímavé je také, že spodní část filtru byla zaolejována čistým olejem. Nemá někdo zkušenost s tímto druhem dvoutaktního motoru? Prý tam není karburátor, ale jakési planžety. Dobrá by byla fotografie, na co šáhnout.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

endyfrog*
hodnocení

0x

Zkoušely jste zda svíčka dává jiskru?může být svíčkou,mohlo odejít zapalování také záleží co má sekačka za sebou a jaký tip to je

hodnocení

Je to vloni nová sekačka, přes zimu byla ve stodole a letos od jara ještě šla, ale pak se s ní sekala louka se suchou stařinou a strašně se zapráskala prachem a tou starou suchou trávou. Pak jsem čistil ten vzduchový filtr.

Typ dodám v pátek večer, mám ji na chalupě.

martinhajek*
hodnocení

0x
Nepíšeš co je to za značku, ale já se s tím nedávno zlobil u OleoSráčMacu. Taky to nedávalo směs, ani nešlo pumpovat tou bublinou. Byla uvolněná osička ventilku membrány a netahalo to benál z nádrže.
hodnocení

Typ sem napíši v pátek večer, až budu na chalupě.

hop®
hodnocení

0x

Předpokládám, že dodržujete předepsaný poměr oleje v benzinu...

mech
hodnocení

0x

Předně, je to opravdu dvoutakt?

Vzduchový filtr (pravděpodobně molitan) proprat a po vysušení napustit čistým motor. olejem. Pokapat, co vyteče, vyteče, důležité je, aby byl filtr mastný. Lépe to váže nejjemněší prach.

hop®

Ano, vykoupáním filtru v oleji zamezíte pronikání prachu i vzduchu... *zed*

Myslím, že po této operaci je takto ošetřený filtr zralý už jen na ekologickou likvidaci...

raadek*
Molitanový filtr se navlhčuje čistým motorovým olejem. Papírový samozřejmě ne. Dost mě zajímá ten motor bez karburátoru. :) Jinak příčin závady může být mnoho. Jestli je to čína, tak ještě víc. :) R.
mech

Moc pěkná animace - děkuji, nicméně neměl jsem na mysli "vykoupat" filtr v oleji, ale jen ho promastit. "Přemaštěný" filtr se dá hravě zachránit promnutím v suchém hadříku a tímto způsobem se elegantním způsobem vyhneme ekologické likvidaci. Já ho tímto způsobem regeneruji již 15 let. ( motor Briggs Stratton )*palec*

hodnocení

Ne, je to čtyřtakt! Pokud jde o ten vzduchový filtr, tak ten je papírový, takže ten olej tam nemá co dělat. Zajímavé však je, že je ten olej naprosto čistý, takže není z motoru, kde je už trochu znečištěný. Možná se tam dostal hned jak se motor poprvé spustil nebo jak jsme sekačku překlopili na bok, abychom se podívali na nůž.

vladaj
hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti...Nejprve vyzkoušet, zdali funguje zapalování, tz. zda háže jiskru.Pokud ano, po neúspěšném startování svíčku vyjmout a podívat se, zdali je suchá nebo mokrá.Pokud je mokrá, zkusit vyjmout vzduchový filtr,motor bez plynu protočit a potom normálně startovat.Dost často se stává, že u sekaček se zanese filtr olejem a tím se stává neprůchodný.Proto žádné vlhčení olejem, hlavně ne u papírových filtrů!Pokud motor chytne bez filtru, je chyba v něm a nejlepší je ho nevymývat v benzínu, ale vyměnit ho za nový, suchý-cena cca 150.- Kč.

hodnocení

To by mohlo být ono! Díky za radu, vyzkouším to.

hodnocení

Je to sekačka zn. TALON a má motor o zdvihovém objemu 160 ccm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]