Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji projekt od odborníka?

Od: jassica* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

vlastníme domek, který chceme rekonstruovat. Místo garáže by měla být kuchyň, takže se jedná o výměnu garážových vrat za okno, zbytek zděný. Na stavebním úřadě po nás chtějí projekt od odborníka. Zdá se mi to nesmyslné, když se vlastně nejedná o stavbu. Prosím poraďte, jestli je to opravdu potřeba, nebo by jim měl stačit pouze nákres. Děkuji Jassie

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud ten projekt po Vás chtějí, tak se s nákresem nespokojí...

Když jsem dělal z půdy podkroví (taky by se dalo říct, že se nejedná o stavbu), musel jsem mít též projekt.

viki*

Dobrý den, Vaše odpověď mě zaujala, také se chystám dělat z půdy podkroví na rodiném patrovém domku. Nemám s tím, ale žádné zkušenosti ani porovnání. Pokud by to bylo možné mohl by jste mi sdělit jaké jsou zhruba náklady na zhotovení takového projektu a vlastní stavbu podkroví? A jaké jsou cca náklady na novou střechu (bez krovů)? Střecha sedlová, půdorys domu 10 x 10 m.

Děkuji

frame*
hodnocení

0x

Tak když to po Vás úřad chce, tak s tím asi nic moc nenaděláte. Ze zkušenosti doporučuji s těmito úředníky vycházet po dobrém.

Pokud nikoho nemáte, nabízím Vám vypracování projektu. Od cca 25.9. nemám domluvenou žádnou zakázku. Tak trochu záleží i na poloze objektu.

hop®
hodnocení

0x

I stavební úřad chce být z něčeho živ. Zde jde v podstatě o postavení zdi s oknem místo vrat. Jednu takovou zakázku jsme dělali, z garáže obývák, zákaznice nikde nic nehlásila a dodnes spokojeně bydlí...

jassica*
hodnocení

Děkuji, tady také v okolí budují, přistavují, přestavují a nikde nic nehlásí. Zatím se nic neděje, bydlí roky a bez problémů. Chtěla jsem být poctivá, ale asi se to v dnešní době bohužel nevyplácí.

"Chtěla jsem být poctivá, ale asi se to v dnešní době bohužel nevyplácí."

Ale ne...Prostě to budete mít legálně...a poctivě, jen Vás to bude stát nějakou korunu navíc (a v případě PD podobného rozsahu se opravdu nebavíme o nijak vysoké částce).

Když to u nás dopadne ve stylu "malíře nepotřebuju, vymaluju si sám, strom na zahradě si také saám porazím, koupelnu sám obložím, auto sám opravím atd atd., tak nakonec skončíme u výměnného obchodu, akorát nebude s kým co měnit.

Nevím jaké je Vaše povolání, ale dejme tomu že jste kadeřnice..I když se dokážu sám ostříhat na "9mm", stejn ěchodím ke kadeřnici.., to je její práce, ne moje. Zase následně předpokládám, že pokud kadeřnice bude chtít projekt na ČOV, přijde za mnou a nebude si ho po večerech doma kreslit sama..Tak to podle mne má být..

jassica*
hodnocení

Prosím, napište mi orientačně, o jakou částku za tento projekt by se jednalo, a za jak dlouho by byl vyhotoven. Děkuji Jassie

frame*

Otázka sice nebyla směřována na mne, ale zkusím odpovědět.

Takhle od boku střílet je těžké. Je potřeba zakreslit stávající stav, nový stav, rozvody vody, odpadu, elektřiny případně plynu a také pohledy stavby, jelikož měníte vzhled také zvenčí, pak ještě situaci (aby to úředníci našli) a nějakou technickou zprávu.

Nevím jak máte složitý domek, ale pokud chcete konkrétní částku viděl bych to na CCA 5 tisíc. (V případě jednoduchého domku i méně, v případě složitých konstrukcí max. 6 tisíc). Časově pár dní (max. týden). Přesnější nabídku lze udělat dle fotek nebo po osobní návštěvě.

Asi tak...o mnoho více by to nebylo...

jassica*
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Jassie

hodnocení

0x

myslím to sarkasticky :" udělejte všecko bez projektu, ať to vypadá jako u všech ostatních patlalů". Bez výkresů něco stavět je nanic a podle toho výsledek vypadá.

figurek*
hodnocení

0x

promiňte, ale jestli jste na stavebním úřadu řekli, že z garáže uděláte kuchyň, pak se zase tak moc nedivte, že po vás chtějí projekt. Z garáže děláte obytnou místnost a například hasiči skutečně vidí jakýsi rozdíl mezi kuchyní a garáží. A dále, jestli například vaříte na plynu a budete pořtebovat přemístit trubky, pak bez projektu raději nedělejte ani ránu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]